Garanti for mål mod F.C. København

11.05.2004 00:00

Hvor Brøndby har en god statistik mod de fleste øvrige klubber i SAS Ligaen, så forholder det sig ganske anderledes med F.C København, som har haft krammet på de blå-gule de seneste par sæsoner. F.C. København har fået point mod Brøndby i hver af de seneste seks indbyrdes opgør. Senest Brøndby tog alle tre point var 9. december 2001, hvor Ruben Bagger sikrede en 1-0-sejr foran 18.690 tilskuere på Brøndby Stadion.

I Parken ser statistikken desværre endnu værre ud set med Brøndby-øjne. Den seneste sejr var imaj 1998. Der leverede Brøndby til gengæld en pragt-uge med først 4-1 i pokalfinalen og siden 4-1 i SAS Ligaen tre dage efter. I alt 74.168 tilskuere så de to kampe med ærkerivalerne.

Jonas Kamper har et godt tag i F.C. Københavns venstebacks.

Mange tilskuere i Parken

Traditionelt er der mange tilskuere, når F.C. København og Brøndby krydser klinger i Parken. Torsdag aften er ingen undtagelse. Der er forlængst meldt udsolgt. Det højeste antal tilskuere, der nogensinde har overværet en kamp mellem de to hold er 41.044. Så mange så Brøndbys 4-1-sejr i pokalen i 1998. I SAS Ligaen er tallet 40.281.

Her var det F.C. København, der trak det længste strå med 3-1 og ekvilibristisk mål af Zuma i 2001. Faktisk er de fem meste sete kampe i SAS Ligaens historie opgør mellem de to store københavnerklubber.

Til forskel fra de tre seneste sæsoner er sæsonens sidste møde med F.C. København ikke en decideret DM-finale. Dels er der tre runder tilbage efter kampen, og dels er det altså et vist vestjysk hold, der fører SAS Ligaen. Men skal de tre seneste slutmøder mellem F.C. Københavnog Brøndby danne statistik for noget, må det være, at vinderen også vinder DM.

Mattias Jonson har en evne til at score vigtige mål.

Næstbedste på udebane

Der er ? trods nederlag til FC Midtjylland i lørdags ? ingen tvivl om, at Brøndby møder et stærkt F.C. København-hold torsdag aften. F.C. København er forårets hold med 19 point i ni kampe. Det samme har AaB, men københavnerne har en bedre målscore. Brøndby skal dog kigge mod et par andre statistikker for måske at finde nøglen til sejr. F.C. København er nemlig kun et ganske middelmådigt hjemmehold, mens Brøndby er det næstbedste hold på udebane.

Hans Backes mandskab har kun fået 25 af 45 mulige point i Parken, mens Brøndby har hentet 28 af 42 mulige point på udebane.

Morten Wieghorst og Mattias Jonson jubler over en scoring mod F. C. København på Brøndby Stadion.

Ikke målløst siden 1992

En ting behøver de omkring 40.000 tilskuere ikke bekymre sig om torsdag aften. Der er nemlig nærmest statsgaranti for, at der bliver scoret i kampen. F.C København og Brøndby har ikke spillet 0-0 siden efteråret 1992. Altså er der blevet scoret i de seneste 36 indbyrdes opgør mellem de to ærkefjender i SAS Ligaen. De mest målrige kampe har til gengæld budt på fem scoringer. Tre gange har et af holdene vundet med 4-1, ligesom et par opgør er endt med 3-2.

Thomas Kahlenberg er opsat på at besejre F.C. København.


Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk

Ekstra på brondby.com

  • Tjek mere statistik på