Første overtidssejr i 11 år

17.05.2004 00:00

Gulddrømmen lever i bedste velgående i Brøndby, efter Mattias Jonson søndag eftermiddag reddede de tre point hjem til vestegnen med sin scoring til 2-1 mod FC Midtjylland. Det var, hvad Brøndby IF i mange år har været kendetegnet ved. Målsøgende spil lige til dommeren fløjter for sidste gang.

Det gav pote søndag i mere end fire minutters overtid. Så er der nok mange, der mener, at så kender man Brøndby igen. For Brøndby vinder jo ofte på en scoring i slutsekunderne. Men nej, det er faktisk lidt af en skrøne...

De to svenskere Mattias Jonson og Andreas Jakobsson jagtede sejren til sidste sekund, og Jonson var manden bag den afgørende scoring.

Heldet endelig med Brøndby

Heldet var godt nok med Brøndby mod slutningen søndag eftermiddag, men det er ved at være et godt stykke tid siden, det senest har været tilfældet. Ikke siden den næstsidste kamp i efteråret har Brøndby afgjort en SAS Ligakamp i slutningen af en kamp. 30. november 2003 scorede Peter Foldgast til 2-1 mod FC Nordsjælland i det 89. minut, og 22. oktober afgjorde Andreas Jakobsson kampen mod Viborg med en scoring til 1-0 efter 88 minutter.

Men skal det være en afgørelse til sejr i dommerens tillægstid, skal vi endnu længere tilbage.

Andreas Jakobsson ramte for gud ved hvilken gang, stolpen på et frisparksforsøg.

Brøndby har således ikke vundet en kamp på en scoring efter 90 minutter siden 20. juni 1993! Her var Brøndby bagud med 0-1 i Næstved indtil Frank Pingel udlignede i det 89. minut. Men minsandten om ikke også Brøndby fik et straffespark i overtiden. Her afgjorde Kim Vilfort affæren og sikrede tre blå-gule point.

Brøndby har dog også skaffet sig ét point kort for det sidste fløjt en håndfuld gange de seneste ti år. I foråret 2002, hvor de seneste guldmedaljer blev hentet hjem, lykkedes det at få 2-2 i tillægstiden mod såvel Viborg som AGF. Samme resultat fik Brøndby mod FC Midtjylland 5. august 2000 på et mål af Peter Graulund.

Samme Graulund var på pletten, da det blev 1-1 mod Vejle 2. april 2000. Men den mest berømte Brøndby-slutspurt er og bliver Mogens Kroghs hovedstødsmål mod AGF 12. maj 1996. Her fik Brøndby 3-3, hvilket ? måske ? placerede mesterskabet på vestegnen den sommer.

For første gang i mange, mange år vandt Brøndby en kamp med en overtidsscoring.