Formstærke midtjyder til Brøndby

15.05.2004 00:00

Skal Brøndby IF have chancen for at tilbageerobre første- eller andenpladsen i SAS Ligaen, kræver det en sejr søndag eftermiddag over FC Midtjylland. Og det kan såmænd blive svært nok. Ulvene er nr. 1 på formbarometeret over resultaterne i de seneste fem kampe, hvor den tidligere Brøndby-spiller Erik Rasmussens tropper har hentet fire sejre og kun ét nederlag.

De 12 point er to flere, end både FCK og AaB har hentet. I forårsstillingen er FCM på tredjepladsen med 19 point, og her er det FCK, der fører med 22 point foran AaB?s 20. I den samlede stilling er FC Midtjylland dog kun på en sjetteplads uden mulighed for at nå noget i SAS Ligasæsonen.

Pres på straffesparksfeltet.

FCM stærkest på hjemmebane

FC Midtjylland har hentet langt flest point på den nye hjemmebane ved Messecenter Herning. Fem kampe er forvaltet til fem sejre og 15 point samt en målscore på fantastiske 19-6. På udebane har Trylleriks drenge haft store problemer med kun én sejr, en uafgjort og tre nederlag. Brøndby har været et stabilt hjemmehold og er ubesejrede i fire hjemmekamp i træk. Målscoren er flotte 10-1, siden den skæve start på foråret mod Esbjerg.

Brøndby har dobbelt så mange sejre som FCM

Brøndby og FC Midtjylland har mødt hinanden 11 gange, og Brøndby har vundet fire gange, mens FCM kun har hentet sejren to gange. Fem kampe er altså endt med uafgjort ? heraf samtlige fire første møder mellem de to klubber, efter den midtjyske fusionsklub gjorde sin entre i superligaen i sæsonen 2000/2001.

Brøndbys største sejr over FCM er på 4-0. Så meget vandt de blå-gule 22. september 2002 for øjnene af 8.496 tilskuere på Brøndby Stadion ? i øvrigt den seneste gang, hvor der ikke var et femcifret tilskuertal.

Mattias Jonson er ofte god mod FC Midtjylland.

10.000 tilskuere i 27 hjemmekampe i træk

Siden den kamp har Brøndby spillet for mindst 10.000 tilskuere på Brøndby Stadion i hele 27 hjemmekampe på stribe. Underligt nok har tilskuertallet dog aldrig været helt oppe at ringe mod netop FC Midtjylland. Det højeste tilskuertal til en kamp, hvor ulvene har været det gæstende hold, er 13.315, hvilket var antallet af folk på plads i Brøndby, da de to hold spillede 1-1 i april 2001. Senest midtjyderne var i Brøndby var der kun 11.314 tilskuere ? det laveste til en hjemmekamp i denne sæson.

Fisker har dømt kampen før

Kampens dommer Knud Erik Fisker har én gang tidligere dømt slaget mellem Brøndby IF og FC Midtjylland. Det var 27. april sidste år, hvor Brøndby vandt med 3-1. Her sørgede Peter Foldgast, Morten Wieghorst og Thomas Kahlenberg for Brøndbys tre mål, mens Razak Pimpong reducerede for gæsterne. I øvrigt for øjnene af kun 10.889 tilskuere.



Martin Retov har kontrol over bolden.


Produceret i samarbejde med


Ekstra på brondby.com