Flot hjemmebanestatistik mod AGF

03.05.2004 00:00

Da Brøndby IF søndag aften vandt med 2-0 over AGF i superligaen, sikrede de blå-gule sig samtlige ni mulige point og dermed rent bord mod århusianerne i denne sæson. Det er faktisk en præstation, Brøndby har gjort to gange tidligere. Heller ikke sæsonen 1996/1997 fik AGF et ben til jorden mod Brøndby, der vandt alle tre kampe. Det samme skete i 1999/2000, hvor Brøndby ikke blot vandt alle tre opgør mod de hvide i samme sæson. De tillod end ikke AGF?erne at score. De tre kampe i den sæson endte med 3-0, 2-0 og 2-0 i Brøndbys favør.

AGF, i går med Stig Tøfting i spidsen har nu lukket mål ind i de seneste 20 indbyrdes opgør på Brøndby Stadion.

Fin statistik

2-0-sejren søndag markerede et lille jubilæum for BIF. Det var kamp nummer 20 på stribe på Brøndby Stadion, hvor det lykkedes at score mod AGF. Senest AGF holdt de blå-gule fra at score på egen bane var i efterårssæsonen 1992, hvor de to hold spillede 0-0. Pudsigt nok holdt AGF Brøndby fra at score i tre af de fire første superligaopgør mellem de to klubber på Brøndby Stadion, og så er det ellers ikke lykkedes siden.

Kamper blev spiller nr. 68 der scorer i et opgør mellem Brøndby og AGF.

Jonsons mål nr. 39

Søndagens to mål blev sat ind af Mattias Jonson og Jonas Kamper. For Jonson var det anden gang, han formåede at nette mod århusianerne. Første gang var 10. april 2002, hvor Brøndby klarede 2-2 efter at have været bagud med 0-2. Søndagens mål til 1-0 var Mattias Jonsons 39. i SAS Ligaen gennem tiden.

I truppen er det kun Ruben Bagger, der overgår det antal mål. Han har scoret 62 mål i superligaen for Brøndby. Jonas Kamper lavede sit første mål mod AGF. Han blev dermed den 68. målscorer i indbyrdes opgør mellem de to klubber.

Peter Foldgast kæmpedebravt og skabte god plads til Kahlenberg og de to kantspillere.

Ekstra på brondby.com