Feberredning

16.05.2004 00:00

Vi skulle helt hen til det 87. minut før nederlagsstemningen tabte sit greb i Brøndby Stadion og de 17.063 tilskuere. Men så skete der også noget. Thomas Kahlenberg udlignede Mohamed Zidans 1-0 føring, og i dommer Knud Erik Fiskers overtid fulgte Mattias Jonson trop og fastholdt Brøndby IF's deltagelse i mesterskabskampen.

De berømte små marginaler fik i eftermiddagens kamp på Brøndby Stadion afgørende betydning i en kamp, der ikke vil gå over i historien som den mest underholdende kamp set på Vestegnen.

Kun en sejr...

Formstærke FC Midtjylland var på besøg på et solbeskinnet stadion hvor opgaven for hjemmeholdet var relativ simpel: Hvis Brøndby IF stadig ville være med i kampen om mesterskabet krævede det en sejr, ikke bare i dagens kamp men i de resterende tre.

Spillerne vidste det fra start og det var tydeligt under opvarmningen at spillerne var klar over hvad kravet var til dem. Så tydeligt det var under opvarmningen var det også i de første 10 minutter af dagens kamp. Brøndby IF spillede disciplineret, og med en fornuftigt grad af tålmodighed. Mange hold har brændt næsen på FC Midtjyllands farlige angrebstrekløver, Zidan, Pingpong og Kristensen, og den fejl ville hjemmeholdet tydeligt ikke begå.

Det holdt dog kun 10. minutter, Brøndbys pæne spil. Et par gode chancer til gæsterne lagde en kraftig dæmper på de blå-gule, og ganske stille og roligt formåede ulvene at slå Brøndbys opspil i stykker. Offensivt virkede Brøndby IF ganske harmløse i lange perioder. Meget sjældent kom Brøndby IF frem til noget der bare mindede om en målchance.

2-1.Jaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Mål og vending

Forsvaret, der ellers har været de blå-gules styrke i et knap så muntert forår, virkede til tider usikkert, og det var da også et meget passivt Brøndby-forsvar der lod Mohamed Zidan indlede scoringen på Brøndby Stadion. Alt for nemt så det ud da han gik på tværs af feltet, og nærmest uden modstand kunne han score, uden chance for en ellers velspillende Karim Zaza i Brøndby-målet.

Kampen vendte først, da Lorentzen og Absalonsen blev skiftet ind. Kort tid efter måtte Brøndby dog også skifte anfører Per Nielsen ud efter et grimt sammenstød med en FCM spiller, hvilket igen gav lidt uro.

Altid til sidste fløjt

At kampen ikke er slut før sidste fløjt blev tydeligt bevist da Kahlenberg 3 minutter før tid kunne score et flot mål, og da Mattias Jonson fulgte trop 30 sekunder før overtidens udløb kunne Brøndby IF høste den sejr der gør at holdet stadig er med i kampen om mesterskabet.

Dagen sluttede i store jubelscener, men det kan dog ikke slette indtrykket af en ikke særligt velspillet kamp, hvor det meget nemt kunne være gået i en helt anden retning.