Chancen for guld er til stede

27.05.2004 00:00

En ting er sikkert, når lørdagens runde i SAS Ligaen er spillet: Mesterskabet er afgjort, og Brøndby har stadig en reel chance for at erobre det for 10. gang i klubbens historie. Vel har FC København ét point mere før runden, men FC Nordsjælland vil formentlig give gæsterne i Farum Park kamp til stregen. I tilfælde af pointtab til FCK er vejen banet for, at Brøndby kan ende med guldmedaljerne om halsen.

I så fald kræver det ?blot? en sejr over AB, der allerede er rykket ned. Også her må man dog forvente, at der bliver kæmpet til sidste blodsdråbe i det, der er AB?s sidste SAS Liga kamp i denne omgang.

Martin Retov i aktion på Gladsaxe stadion.

AB straffet op til kampen

Den ikke helt lovlige brug af ?Ali Akida? har givet AB en straf inden lørdagens ? for Brøndby ? skæbnekamp. Akademikerne er blevet fratrukket ni point, og dermed viser tabellen ikke den ellers så flotte pointhøst, AB?erne har hentet de seneste fire kampe, hvor det er blevet til tre sejre. AB er i det hele taget blandt de mere formstærke mandskaber. Holdet ligger på femtepladsen, hvis man kun tæller de seneste fem samt de seneste 10 runder.

I baggrunden ses spilleren, der tidligere var kendt som Ali Akida, mens Thomas Kahlenberg flyver højt med AB's Jesper Falck.

Brøndby fører statistikken

Brøndby har den klare overhånd, når det gælder tidligere møder med AB. I 23 indbyrdes opgør er det blevet til 12 Brøndby-sejre og kun fem til AB. Målscoren er også klart på Brøndbys side. Det hedder 45-24 til de blå-gule. De seneste fire opgør mellem de to klubber har givet to Brøndby-sejre og to uafgjorte. Til gengæld er Brøndbys seneste sejr på hjemmebane over AB lidt over to år gammel.

Den kom i hus 28. april 2002, hvor BIF-gevinsten var så stor som 5-0. Her scorede Mattias Jonson sit hidtil eneste hattrick i SAS Ligaen.

Jonas Kamper har som regel godt styr på AB's venstreback.

AB med til at indvie stadion

5-0-sejren er Brøndbys største nogensinde over AB?erne, der desuden er blevet besejret 4-0 to gange og 4-2 en enkelt gang. Den sejr faldt, da de nye Brøndby Stadion blev indviet 22. oktober 2000. Her så 28.416 tilskuere på, da Ole Bjur, Mattias Jonson og to gange Ruben Bagger afgjorde kampen til hjemmeholdets fordel. Ruben Bagger og Mattias Jonson er i øvrigt de to mest scorende Brøndby-spillere mod AB.

Begge har nettet ni gange mod de grønblusede. AB?s største sejr til dato over de blå-gule er på 3-1. Det er forekommet to gange.

Mattias Jonson har nettet ni gange mod AB i tidens løb. På lørdag kan han komme op op ti kasser.

Milepæl i tilskuertal

Tilskuermæssigt fortsætter den gode sæson for Brøndby. Uanset hvor mange der kommer for at støtte op om holdet, er tallet allerede det højeste nogensinde på hjemmebane. Hvis tallet kommer op på mindst 21.703, runder tilskuertallet for første gang nogensinde 300.000 til en sæsons hjemmekampe. Skulle der ikke komme så mange, vil der formentlig stadig mindst komme 10.000.

Det vil i så fald være for 29. gang i træk, at tallet er femcifret på Brøndby Stadion i superligaen. Kommer der flere end 15.000 vil det være femte gange på stribe.

Produceret i samarbejde med

Ekstra på brondby.com