Aldrig tabt i Aalborg

04.05.2004 00:00

Det er en plads i årets DONG Cup-finale der står på spil, når Brøndby onsdag aften gæster Aalborg Stadion til den anden semifinale. Første opgør endte 0-0, og dermed kan Brøndby nøjes med uafgjort, hvis ?bare? de blå-gule scorer i Aalborg. Det eneste, der kan fremtvinge forlænget spilletid og straffespark, er en ny nulløsning.

De to andre gange, Brøndby og AaB har stået overfor hinanden i en dobbelt-pokalsemifinale, har det begge gange været udeholdet, der er løbet med sejren i den anden kamp. I 1991 var det AaB, der vandt 1-0 på Brøndby Stadion. Og i sidste sæson vandt Laudrups tropper 3-1 i returopgøret efter 1-0 hjemme.

Jonas Kamper i kamp om bolden med den tidligere AaB-spiller Michael Silberbauer.

Ingen pokalnederlag i Aalborg

Brøndby har en temmelig god statistik i pokalkampe på Aalborg Stadion. Det er nemlig aldrig blevet til nederlag. I hidtil fem forsøg har AaB?erne endnu ikke kunne tilfredsstille deres hjemmepublikum med en sejr over Brøndby i pokalturneringen. Første møde nogensinde i Aalborg endte med 2-2 i 1991. Siden da har Brøndby vundet 3-0, 4-1, 3-0 og 3-1. Altså en samlet score på AaB?s hjemmebane, der lyder på hele 13-2!

Hvor Brøndbys statistik for avancement til finalen lyder på hidtil seks finalepladser og fire gange exit i semifinalen, så har AaB?s 15 semifinalepladser indtil videre resulteret i otte billetter til finalen. Senest Brøndby blev slået i semifinalen var i sæsonen 1999/2000 mod Viborg, der senere vandt finalen 1-0 mod ? AaB. Det samme gjorde sig i øvrigt gældende året før, hvor AB triumferede med 2-1 i Parken mod nordjyderne.

Mattias Jonson og resten af Brøndbyholdet kan glæde sig over aldrig at have tabt en pokalkamp i Aalborg.

God statistik foran eventuel finale

Skulle det blive til en finaleplads, venter enten FC København eller OB i finalen Kristi Himmelfartsdag, 20. maj. OB har Brøndby fire sejre, én uafgjort og et nederlag mod. FC København er slået tre gange i pokalsammenhæng, mens det kun er blevet til ét nederlag. Det var 7. oktober 1992, hvor FCK vandt med 2-0. OB har Brøndby aldrig mødt i finalen, mens FC København var modstanderen 21. maj 1998.

Her vandt Brøndby 4-1 for øjnene af 41.044 ? det højeste antal tilskuere til en pokalfinale nogensinde. Brøndby gentog resultatet tre dage senere i SAS Ligaen i den mest suveræne sæson for et mesterhold nogensinde.

Den sæson vandt Brøndby, som det første hold i tiden med SAS Ligaen, ?the double? ? altså mesterskab og pokaltitlen. De eneste, der ellers har præsteret det er AGF (1955, 1957 og 1960) samt Vejle (1958 og 1972). Brøndby har stadig muligheden for at gentage den bedrift med en helt åben semifinale mod AaB samt kun to point op til førstepladsen i SAS Ligaen ?


Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk


Martin Retov skal sammen med Thomas Kahlenberg klare sig uden Per Nielsen, der har karantæne.

Ekstra på brondby.com

  • Mere statistik på