Kalle: Kæmper for spilletid

10.06.2004 00:00

- Jeg har det rigtig godt, og vi bor et dejligt sted med rigtig gode forhold. Det er helt perfekt hernede, fortæller Thomas Kahlenberg fra hotel Portimao ved Algarve-kysten i Portugal, hvor det indtil videre ikke har været et problem at få tiden til at gå i landsholdslejren.

- Vi hygger os sammen; jeg kender jo en del af drengene i forvejen, og det er klart at man hænger lidt mere ud sammen med dem man kender i forvejen end andre, men alle kommer rigtig godt ud af det med hinanden. Vi sover dog på eneværelser, så der er også tid til at være sig selv lidt, fortæller han.

Thomas Kahlenberg i den danske EM-lejr i Portugal. Foto: Per Kjærbye.

Ligheder og forskelle

Kahlenberg kan godt mærke, at Morten Olsen og Michael Laudrup på mange områder kommer fra den samme fodboldskole, men der er også forskelle.

- Der spilles jo på mange måder det samme system, men man kan ikke helt sammenligne det alligevel. De er jo to forskellige trænere med hver deres personlighed, og rent træningsmæssigt er der da også en masse nyt. Og så er fokus jo mere på de enkelte kampe hvor vi alle skal toppe i få kampe; det gør en forskel fra den kontinuerlige træning derhjemme.

- Jeg ved godt, at jeg er med for at lære, og jeg er helt indforstået med at jeg skal kæmpe for at få spilletid. Det gør jeg hver dag til træning, og så må vi se hvad det ender med. Det er da klart, at jeg håber at komme på banen i hver enestekamp, sådan skal det jo være, konstaterer Kahlenberg.

Han er den eneste danske markspiller fra SAS Ligaen, der er udtaget til EM, men han kan alligevel 'risikere' atløbe ind i et par kolleger undervejs.

- Der er mange ting jeg glæder mig til hernede. Blandt andet kunne det være sjovt at få lov at spille mod Sverige, hvor Andreas og Mattias forhåbentlig får masser af spilletid. Dem vil jeg da ikke have noget imod at vinde over, griner han.

- Men bare det at spille i sådan en turnering er stort. Første kamp mod en nation som Italien, og hvis vi går videre. Jeg glæder mig faktisk til det hele!

Kahlenberg i selskab med den tidligere Brøndbytopscorer Peter Madsen. Foto: Per Kjærbye.

Følger med

Der har også været tid til at følge med i hvad der foregår på hjemmefronten.

- Jeg har da fulgt med, og har blandt andet set at vores nye angriber har haft et godt EM med en del mål. De hjemlige netsider tjekker jeg også, så jeg er nogenlunde med. Lige nu gælder det dog om at koncentrere sig om opgaverne hernede, for vi vil gerne vinde det hele!

- Det første mål er at komme videre fra puljen. Klarer vi den kan vi gå hele vejen, men konkurrencen er selvsagt ekstrem, erkender han.

- Jo længere turnering, desto større chance for spilletid. Og så har jeg sgu ikke noget mod en lidt kortere ferie, slutter han af med et af de grin, der fortæller bedre end ord, at stemningen er rigtig god i den danske lejr.

Der har også været tid til afslapning for spillertruppen. Foto: Per Kjærbye.

Ekstra på brondby.com

  • Læs mere om landsholdet på