Fodbold i Brøndby på gaden

09.06.2004 00:00

Fra i dag af kan du læse det nyeste nummer af Fodbold i Brøndby, der er Brøndby IFs officielle fodboldavis, der udkommer fire gange årligt. Tidligere har temaerne omhandlet bl.a. talentudvikling, fankultur, stemning på Brøndby Stadion og integration på og uden for banen i klubben. Denne gang er temaet værdier, sjælen og grundlaget for Brøndby IF.

Værdier

- Man bliver bidt af denne klub, og folk bliver ved med at komme tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi holder fast i vores værdier. Det var ordene, da Per Bjerregaard i december 2003 til Fodbold i Brøndby fortalte historien om foreningen, der blev forretning uden at glemme sine rødder, og de værdier, som er grundlæggende for den succes, Brøndby IF har opnået på så forbavsende kort tid: 25 liga- og pokal-medaljer på blot 20 år.

Fodbold i Brøndby sætter i denne udgave fokus på netop de værdier, der ligger til grund for den blå-gule succes: vilje, engagement, ambitioner og underholdning.

Vilje der sammenfatter mod og fight. Viljen til at vinde, til at gå forrest, selv når modstanderne hedder Bayern München, Liverpool og Barcelona.

- Hvis man ikke kan spille en dag, så kan man i hvert fald arbejde. Ordene er højrebacken Dan Anton Johansens. Og hvem andre end Dan Anton kan siges at være indbegrebet af vilje på Brøndby-holdet.

Ambitioner der signalerer, at Brøndby er offensiv og vil overskride sportslige og kommercielle grænser. Af ambitioner udspringer stolthed over det, vi har opnået indtil videre. Det er vores professionelle tilgang til fodbold og forretning, der gør os i stand til at have ambitioner. Som dengang i december 1985, da vi gik ud og proklamerede, at vi skulle i en europæisk semifinale inden for de næste fem år.

- Det går ikke uden ambitioner, og selvom jeg måske har haft nogle lidt andre prioriteter end mange andre fodboldspillere, er det stadig ambitionerne, der driver værket. Uden dem tror jeg ikke, at man kommer ret langt, og det gælder ikke kun på fodboldbanen, fortæller en af de største eksponenter for netop fodbolden i Brøndby, anfører Per Nielsen, der altid har spillet i blåt og gult, i denne udgave af Fodbold i Brøndby.

Engagement der fremhæver den glæde og entusiasme, der knytter sig til at være en del af Brøndby IF, passion hos fans og frivillige og den sociale ansvarlighed, som udspringer af engagementet.

- Det er lidt unikt, at så mange frivillige trænere og ledere laver så mange timers arbejde for klubben. De arbejder for at være med til at skabe et Brøndby-hold, hvor de har opfostret nogle af talenterne, og som kan blive Danmarks bedste. Det har givet Brøndby mange guldmedaljer, ikke kun i superligaen, men også i ungdomsrækkerne. Der ser man det engagement, der gør denne klub til noget unikt, sammenfatter assistenttræner John Faxe Jensen.

Underholdning der udtrykker den fodbold-fest det skal være at gå til fodbold på Brøndby Stadion og følge Brøndby IF på udebane. Her er fremadrettet, underholdende, positiv foldbold i højsædet, hvilket EM-spilleren Thomas Kahlenberg fortæller om.

- Evnen til at sætte en mand af og tilmed gøre det ,så det ser legende let ud, som fx Zidane, der virkelig får de svære ting til at se lette ud, er nok det jeg vil sætte højst, hvis vi snakker underholdning på en fodboldbane.

Derudover byder Fodbold i Brøndby på store interviews med Per Bjerregaard og Michael Laudrup, der ser tilbage på forårssæsonen.

Hvordan får jeg Fodbold i Brøndby?

Fodbold i Brøndby bliver postomdelt i en række kommuner på vestegnen, ligesom du kan sikre dig en udgave af den nye avis sammen med Urban i de kommende dage i det storkøbenhavnske.

Fra næste uge kan du læse artikler fra Fodbold i Brøndby her på brondby.com