Nederlag til Besiktas

07.07.2004 00:00

Brøndby IF tabte her til aften semifinaleopgøret 2-0 til Besiktas i Alpen Cup i Østrig. Et teknisk stærkt tyrkisk mandskab viste sig at være længere i sæsonforberedelserne, og det tyrkiske mandskab vandt fortjent kampen, trods periodevis flot spil af Brøndbyholdet.

De danske farver, Brøndbyhalstørklæder og flag var repræsenteret på tribunen, da Brøndby IF her til aften indledte træningskampene med et nederlag til tyrkiske Besiktas. Kampen blev indledt med et minuts stilhed, til minde for den afdøde østrigske præsident.

Besiktas startede kampen bedst, og udnyttede efter seks minutters spil et uopmærksomt forsvarsspil der sendte en angriber alene med Casper Ankergren i målet. Det var tydeligt kampen igennem at tyrkerne havde mere friske ben, eftersom Brøndbyspillerne den seneste uge har trænet hårdt fysisk.

Kampen i dag gav debut til Johan Elmander i startopstillingen, og trods svære arbejdsbetingelser havde han nogle flotte muligheder for at score, uden dog at være helt skarp. Han viste dog fine evner i det opbyggende spil, hvor han både var bevægelig og agressiv.

God kamp af Absalonsen

En af Brøndbyholdets bedste spillere, Johan Absalonsen var agressiv på ventrekanten og farlig i sine gennembrud, mens den centrale midtbane var mindre heldig med afleveringerne, trods hårdt og ihærdigt defensivt arbejde, af navnlig Kasper Lorentzen.

I pausen blev Martin Retov skiftet ud til fordel for den nye spiller midtbanespiller i truppenStefan Schmidt, der gjorde en god figur på den centrale midtbane. Senere fik også Daniel Agger en kamp i benene, da han erstattede Thomas Hansen i det centrale forsvar.

En halv time før tid udnyttede tyrkerne en kontramulighed, da et gennembrud på højrekantan blev afsluttet mellem benene på Casper Ankergren.

I alt blev seks spillere skiftet ind i sæsonens første træningskamp, der var en udmærket start på træningslejren. Der venter spillerne nogle hårde træningspas i morgen, inden de på fredag spiller mod Dinamo Tiblisi kl. 18. Kampen kan i øvrigt ses på Eurosport.