Fjerdeplads i Alpen Cup

09.07.2004 00:00

Vanen tro fordelte trænerteamet spilletiden til de fleste spillere i truppen, da kampen om 3-4 pladsen i træningsturneringen Alpen Cup her til aften skulle afgøres. Modstanderen var Dynamo Tblisi fra Georgien, der som Brøndby valgte at udnytte muligheden for at skifte flittigt ind og ud på holdet.

Trods periodevist godt spil, og et generelt overtag i kampen, måtte Brøndby IF nøjes med fjerde- og sidstepladsen i turneringen, da Georgierne under det sidste Brøndby-pres afgjorde kampen til 3-2 to minutter før tid.

Først i højre...

Fra kampens start viste Brøndby-spillerne, at de var opsatte på at få sat mere gang i det offensive spil end i det første opgør, og specielt Jonas Kamper virkede i de første 45 minutter tændt og udfordrende i sit spil på højrefløjen.

Der skulle dog ikke gå mere end 13 minutter, før Georgierne på deres første reelle afslutning bragte sig foran 1-0, efter et langskud som Daniel Agger var uheldig at rette af. Ankergren havde kastet sig, og måtte liggende se bolden stryge i mål i modsatte side.

De gulblusede svarede dog hurtigt igen, og i det følgende angreb testede først Niki Zimling Tblisis målmand, og herefter var Johan Elmander tæt på at få den afgørende fod på et par gange. Efter en halv time brændte det for alvor på foran Tblisis mål, men igen var Elmander et par cm for kort.

Først nåede målmanden at tackle en afslutning efter indlæg fra Jonas Kamper, og på det efterfølgende hjørne headede Elmander lige over mål.

Mod slutningen af halvlegen pressede Brøndby-holdet på, men to afslutninger af Kasper Lorentzen endte også i målmandens favn.

Så i venstre

Ianden halvleg varindskiftede Johan Absalonsen, der fra sin position på venstrekantensit holds bedste. Gang på gang udfordrede han sin direkte modstander, og flere gange fik han sendt sine indlæg præcist ind i boksen.

Der skulle dog først endnu en scoring til Dynamo-holdet til, før Brøndby tog fat. Et kiks i Brøndby-forsvaret sendte en blåbluset spiller alene igennem, og igen var Ankergren chanceløs på afslutningen.

Føringen holdt dog mindre end et minut, for efter et godt gennembrud og et fremragende indlæg af Absalonsen kunne ligeledes indskiftede Dennis Flinta reducere til 2-1. Det burde have blevet 2-2 kun 6 minutter senere, da Peter Foldgast blev revet omkuld i feltet med straffespark til følge.

Stefan Schmidt, der ellers havde sendt bolden i nettet i situationen der førte til straffesparket, sendte målmanden til den ene side, og bolden til den anden. Desværre for ham også for meget til den anden, og scoringen udeblev.

Mere lige

Herefter fladede kampen en del ud, og Georgierne kom et par gange frem til noget der lignede chancer, dog uden at teste Kasper Ankergren for alvor. I de sidste 10 minutter overtog Brøndby dog igen, og i kampens 81. minut scorede Kasper Lorentzen et flot mål.

Endnu engang var det Johan Absalonsen, der startede angrebet. Fikst sendte han Daniel Agger til baglinien, og på indlægget fik Peter Foldgast, via en forsvarsspiller, lagt bolden af til fremstormende Kasper Lorentzen, der sikkert kunne score til 2-2.

Brøndby fortsatte presset, men endnu et kiks i forsvaret gav Dynamo Tblisi det afgørende mål i kampens 88. minut, og Brøndby-spillerne kan nu rejse tilbage til hotellet og forberede sig til de næste træningskampe i næste uge.