Elmander: Målscorertypen igen

05.07.2004 00:00

Selvom der stadigvæk er 20 dage til SAS Ligaen bliver sparket i gang på Brøndby Stadion, var det en forventningsfuld Johan Elmander, der i dag fik sig en snak med brondby.com's udsendte i Vilfort Loungen. Temperaturerne i loungen var på den 'gode' side af 25 grader, da holdets nye svenske angriber satte sig til rette ved et af de store vinduespartier.

Afslappet og i det nye træningstøj havde Elmander udsyn til det grønne græstæppe på Brøndby Stadion.

- Den ser virkelig god ud den bane, og stadionet er virkeligt imponerende, indledte Johan Elmander der har været imponeret af stemningen og forholdene i klubben.

Selvom banen var nyklippet fremstod det store stadion alligevel ikke fra sin bedste side, kunne brondby.coms udsendte berette. Solen var godt gemt bag de tunge våde skyer, der kastede en grå skygge, hvilket bare fik Elmanders begejstring i vejret.

- Jeg synes altså det er et meget flotstadion, og jeg kan forestille mig at stemningen er fed til kampene, funderede Elmander, hvilket man kun kunne give ham ret i.

Selv har han en enkelt gang været på plads foran fjernsynet for at se en hjemmekamp i foråret, mens han var på plads i Parken hvor FCK vandt 1-0.

- Jamen jeg synes Brøndby spiller virkelig godt og flot fodbold. Bolden bliver spillet godt rundt, men det har knebet en smule med at omsætte de gode chancer til mål.

For et par uger siden overtog han sin lejlighed i det indre København, og i løbet af de seneste par dage er mange af de praktiske ting således også faldet på plads.

- Der er mange ting der skal være styr på, for det er vigtigt for mig, at det hele er i orden. Er tingene udenfor banen på plads, er det nemmere at falde til på fodboldbanen, fortalte han sympatisk.

Johan Elmander snører støvlerne for første gang i Brøndbytøjet.

Lærerige år i Holland

Da Johan Elmander som knap 18-årig blev købt til hollandske Feyenoord blev han selvsagt overrasket over de enorme forventninger der var i hollandsk fodbold.

- Det var helt vildt. Overalt hvor jeg kom blev der jublet og fansene var helt vilde. Der var meget store forventninger til mig, og jeg var dengang blot 18-år. Tiden i hollandsk fodbold har dog været meget lærerig for mig, og jeg føler virkelig jeg har udviklet mig meget, siger Elmander der med udskiftningen af svensk fodbold til fordel for hollandsk, har oplevet stor forskel i spillestil.

- I Sverige spillede vi meget mere fysisk betonet, mens der i hollandsk fodbold er meget fokus på det tekniske. Udover det er jeg selvfølgelig blevet stærkere fysisk, men jeg må nok sige at jeg rent teknisk har lært allermest.

Har du oplevet at der er store forventninger til dig her?

- Næ, egentlig ikke. Det er mere journalister der har sagt lidt forskelligt om dit og dat, men jeg føler ikke at folk har helt vilde forventninger til mig. Der er selvfølgelig forventninger når nu jeg er en ny spiller, tilmed angriber,og sådan skal det være, men det har ikke været som da jeg kom til Holland.

Hvordan har du det med det?

- Det har jeg det rigtig fint med. Jeg synes det er klart at foretrække at man viser noget først, istedet for at jeg bliver skreget op til det helt store fra starten. Jeg har en masse at bevise, og det skal jeg nok også gøre. Jeg ved hvad jeg kan og forhåbentligt kommer jeg til at score en hel del mål - det er helt klart mit mål!

Hvor mange bliver det til i sæsonen?

- Ha ha! Det får du mig ikke til at sige. Det holder jeg for mig selv, grinede Elmander højlydt men lagde ikke skjul på at brondby.coms bud på 12 mål i SAS Ligaen var lidt lavt skudt.

Tilbage som målscorertypen

23-årige Johan Elmander er tiltænkt rollen som central angriber, en plads han i de seneste fire år har spillet fast i først hollandsk fodbold, samt det år hvor han var udlejet i svenske Djurgården, hvor han var med til at vinde The Double.

- Jeg er klart blevet en mere målscorertype, efter mine omkring fire år i hollandsk fodbold. Da jeg var ungdomsspiller scorede jeg altid mange mål, fx fire gange i en kamp, men så blev jeg mere en assistspiller, der lagde op til rigtig mange mål, tænker han tilbage og fortsætter.

- I Feyenoord lærte jeg at have is i maven, bevare overblikket og koncentrere mig i afslutningerne. Det var her jeg fandt min gamle målscorerform igen, smiler Johan Elmander og henviser til det seneste U-21 EM for landshold.

- Jeg er glad for at jeg viste jeg kunne score en del mål (fire red.)i Tyskland for det svenske landshold. Sådan skulle det gerne fortsætte i Brøndby, sluttede sympatiske Elmander inden Laudrup og Faxe kaldte til dagens anden træning.

Brøndby IF har endnu engang sikret sig en stærk svensk landsholdsspiller, der udover suveræne egenskaber som fodboldspiller, samtidig er både sympatisk, imødekommende og ambitiøs.

Og husk så...der er kun 20 dage til Elmander løber på banen i sæsonpremieren mod OB på Brøndby Stadion.

Johan Elmander er i fuld vigør på træningsbanen i Brøndby.

Ekstra på brondby.com