Afgang til Østrig

06.07.2004 00:00

Spillere og trænere satte en smule over ni kursen mod Østrig, hvor holdet de kommende 12 dage både opstartstræner og deltager i Alpen Cup med stærke internationale modstandere. Allerede i morgen møder holdet tyrkiske Besiktas, der sluttede på trediepladsen i den tyrkiske liga.

Udover de nye spillere, Stefan Schmidt, Johan Elmander og Daniel Agger, har holdet også en ny fysisk træner med i truppen. Rene Skovdahl, der normalt har ansvar for den fysiske træning for talentholdene, har til opgave at få spillerne i optimal fysisk form på træningslejren.

EM-spillerne Thomas Kahlenberg, Andreas Jakobsson og Mattias Jonson støder først til truppen søndag den 11. juli, mens fire af de langtidsskadede spillere bliver hjemme. Til gengæld er U-truppens David Ousted, Henrik Kildentoft og Dennis Flinta med på træningsturen, hvor de får mulighed for at vise deres kunnen.

Fire bliver hjemme

Kaspar Dalgas, Ruben Bagger, Karim Zaza og Morten Wieghorst bliver alle hjemme i klubben, hvor de de kommende to uger træner to gange dagligt i hverdagene, mens weekenden byder på en enkelt selvtræning.

Morten Wieghorst's knæ meldes i fortsat bedring, efter han inden sommerpausen blev opereret. På torsdag skal han til kontrolundersøgelse hos Eilif Larsen, der jævnligt holder øje med genoptræningens forløb.Wieghorst har endnu ikke været i stand til at løbe og det meste af træningen foregår på kondicyklen, men håber selvfølgelig på at være klar hurtigst muligt.

Kaspar Dalgas's genoptræning skrider langsomt, men sikkert fremad. Endnu har knæet ikke været på de store belastninger, men de nuværende træningsøvelser forløber fint, og han kan for tiden glæde sig over at være kommet op på niveau nr. fire på kondicyklen. Udover træningsøvelserne modtager han løbende behandling hos en anerkendt fysioterapeut i det københavnske, der skulle have særdeles godt tag i genoptræning af sportsskader.

Kort før sommerferien blev Karim Zaza opereret i skulderen, efter han det meste af foråret har spillet med et beskadiget ledbånd i skulderen. I dag var han for første gang i seks uger ude at løbe, og den godt 20 minutter lange løbetur, viste sig ganske hård for målmanden, der dog har en del tid at finde formen på. Der går mindst seks uger før han er klar til at træne fuldt med truppen.

Ruben Bagger kan se med optimisme se frem til omkring starten af september at være klar til at træne fuld med truppen. Efter et lang, lang skadesforløb er der nu lys for enden af tunnelen, efter den operede ankel ikke volder de store gener. Foden føles godt og genoptræningen fortsætter som planlagt for stærke Ruben Bagger.

Ruben Bagger meldes i fremgang efter enuheldig oglang skadespause.

Uheld under træningen

Under den sidste af gårsdagens to træninger, var der et par uheldige situationer, hvor David Ousted var mest uheldig. Lillefingeren på den venstre hånd fik et kraftigt slag, og det yderste led af fingeren strittede ud til siden. Skaden er dog ikke værre, end at den talentfulde målmand regner med at være klar en af de nærmeste dage. David Ousted skal ise fingeren meget, ligesom han har fået lagt en skinne for at støtte den.

David Ousted fik skadet sin finger på et uheldigt tidspunkt, men håber at være klar en af de nærmeste dage.

Også Auri Skarbalius og Martin Retov fik skrammer da de tilfældigt stødte hovederne sammen under træningen. Værst gik det ud over Martin Retov, der dog hurtigt var på fødderne igen, og her til formiddag var den humørfyldte midtbanespiller i hvert fald upåvirket.

Også midtbaneslideren Stefan Schmidt var uheldig under træningen, da han kom lidt skævt ind i en blokering.Ankelen fik et ordentligt slag, uden det dog virkede som om det varalvorligt.

Brøndbyspillerne's rejsetøj er i øvrigt den smarte polo, der er en specieldesignet Brøndbypolo i anledningen af klubbens 40-års jubilæum.

Thomas Hansen, Stefan Schmidt og Martin Retov i Brøndbypolo'en inden afrejsen til Østrig.

Ekstra på brondby.com