Profil: Kasper Lorentzen

12.01.2004 00:00

Begge har potentialet til at blive fremtidens helt store stjerner, for de 18-årige er Lorentzen og Johan Absalonsen hører til blandt landets absolut største talenter. De to stortalenters baggrund er imidlertidig vidt forskelligt, måske lige med undtagelse af at begge er rykket op fra U-truppen, ligesom begge har optrådt på de danske ungdomslandshold utallige gange.

brondby.com præsenterer portrætter af A-truppens to nye ansigter. er Lorentzen er den første...

Del af talentfuld 85'er årgang

er Lorentzen har stort set spillet for Brøndby IF i hele karrieren, og allerede på et tidligt tidspunkt var man fra klubbens side klar over man havde at gøre med et talent udover det sædvanlige. Lorentzen er således en del af den utrolig stærke 85'er årgang, som bl.a.også Niki Zimling, Dennis Cagara ( skiftet til Hertha Berlin ) og Henrik Kildentoft ( en vigtig del af U-truppen ) er en del af.

Derudover er Johan Absalonsen også 85'er, men han kom som bekendt først til klubben for et år siden.

Landskendt og idol som 16-årig

er Lorentzen blev for alvor landskendt da TV 2 for et par år tilbage, sendte en række udsendelser om det danske U-16 landshold, hvor er Lorentzen allerede dengang havde en fremtrædende rolle. Efterfølgende har Lorentzen været en af de første helt unge talenter, der har oplevet en sand idoldyrkelse. Således var der efterfølgende perioder hvor er Lorentzens postkort var mere eftertragtet end flere af A-truppens berømte profiler!

Allerede som 1.ynglingespiller blev Lorentzen rykket op i U-truppen, og overgangen til seniorfodbold var mere gnidningsfri end man nok havde turde håbe på. Nærmest fra dag 1 trådte Lorentzen i karakter, hvilket bl.a. udmyndede sig i stribevis af scoringer og storspil i Danmarksserien.

er Lorentzen er en offensiv type med en sublim teknik og en flot sparketeknik. Lorentzen har sin største force som offensiv midtbanespiller, men kan sagtens spille venstre kant.

Flot debut i SAS Ligaen

I starten af sidste år begyndte Lorentzen, i en alder af 17 år, så småt at træne med under Laudrup og Faxes ledelse, samtidig med at skolegangen på Ishøj Handelsskole skulle passes. På trods af et pakket program hvor både træning, skolegang og flere rejser med landsholdet har skullet passes, har Lorentzen videreudviklet sit fantastiske talent.

Blot tre dage efter sin 18-års fødselsdag, fik er Lorentzen debut i SAS Ligaen, da han kom på banen blot 10 minutter før tid i udekampen mod Herfølge. Allerede i den første bold aktionviste Lorentzen sit værd, da han fremtvang et straffespark, som MartinRetov efterfølgende brændre, men Lorentzen viste med det samme hvorfor han regnes som et af landets største talenter.

Det blev også til spilletid i årets sidste to kampe mod henholdsvis FC Nordsjælland og AaB. Fra 1. januar er er Lorentzen rykket op i A-truppen, selvom han endnu mangler et halvt år på handelsskolen. Kort før jul underskrev han en ny kontrakt med Brøndby IF, der løber til sommeren 2007.

er Lorentzenovertager det ledige trøjenummer23.

er Lorentzen i samråd med Andreas Jakobsson i efterårets sidste kamp på Brøndby Stadion, hvor er Lorentzen startede inde og gjorde en fremragende figur på den offensive midtbane.

Ekstra på brondby.com