Profil: Johan Absalonsen

12.01.2004 00:00

Efter et års tilvænningsperiode i U-truppen, hvor 18-årige Johan Absalonsen har nydt godt af træner Tom Køhlerts ledelse, er stortalentet nu klar til at videreudvikle sig under Laudrup og Faxes ledelse. Gennem de seneste år har Absalonsen imponeret på den danske og internationale fodboldscene, hvilket også flere udenlandske klubber har noteret sig.

Bl.a. var den hollandske storklub på et tidspunkt på banen for at sikre sig Absalonsens underskrift, men det til trods blev den trygge tilværelse på fyn hos B 1913, skiftet ud med en professionel karriere hos Brøndby for et år siden.

Johan Absalonsen passer perfekt ind som venstrekantsspiller i en 4-3-3 formation, hvor han med sin hurtighed og sin gennembrudsstyrke vil volde de fleste forsvar problemer.

Lovende ord fra Kim Vilfort

Johan Absalonsen blev ligesom er Lorentzen landskendt da TV2 sendte dokumentar programmet 'talenterne', hvor livet som U-17 landsholdsspiller blev skildret. Absalonsens imponerede spil på bl.a. U-17 landsholdet, førte efterfølgende til tilbud og forespørgelser fra store europæiske klubber, men i første omgang er udlandet valgt fra og Absalonsens næste store mål er at erobre en plads blandt Laudrups udvalgte til hver kamp.

Talentchef Kim Vilfort forudser en hård overgang for Johan Absalonsen, men spår ham gode muligheder for fremtiden.

- Det er klart det bliver en hård overgang for ham. Overgangen til U-truppen for et år siden var hård for ham, da han slet ikke har været vant til at træne så meget, men det tror jeg nu nok han skal klare. Han har virkelig store fodboldmæssige kvaliteter og nu kan han spille sin chance i de kommende år.

- Umiddelbart vil jeg sige at Johan Absalonsen er mere målfarlig end Jonas Kamper og Mattias Jonson, der i efteråret spillede på kanterne. Via sin fortid som angriber søger han meget dybt i banen, hvilket han også kan udnytte i kraft af sin hurtighed. Og igen, så sparker han altså kuglen ind når chancen byder sig, forklarer Kim Vilfort.

Gennem det seneste år har Absalonsen lejlighedsvis trænet med A-truppen.

Fremtiden tegner lys

Den lynhurtige og gennembrudsstærke venstrekantsspiller har haft et godt år på DS-holdet, hvor det er blevet til en hel del scoringer. I sidste uge satte Absalonsen sin signatur på en 3-årig kontrakt, og eftersom Absalonsen er både fornuftig og tålmodig, tegner fremtiden lys for stortalentet.

Johan Absalonsen vil for fremtiden optræde med nr. 24 på ryggen.

Ekstra på brondby.com