Per B: Jeg ville ha' Laudrup

02.01.2004 00:00

I anledning af Nytåret og en større artikel i Ekstra Bladet om engagementet af Michael Laudrup tilbage i 2002 har brondby.com haft en snak med Per Bjerregaard.

- Jeg ville ha' Laudrup. Jeg så det som et scoop at få Michael Laudrup som træner i Brøndby IF. Bestyrelsen var helt enig i forslaget. Allerede i efteråret 2001 tog jeg derfor kontakt til ham. Det at få en af verdens bedste fodboldspillere ind i Brøndby IF med erfaring fra en lang karriere i nogle af verdens største fordboldklubber og en mand, hvis fine menneskelige egenskaber vi kendte på forhånd, og så oven i købet så en træner, der kender klubben fra sin egen tid som spiller i Brøndby IF. Det ville være et scoop.

Ændring af spillestil

Aftalen med Michael Laudrup kom ikke i stand over en nat, tværtimod, hvilket Per Bjerregaard tydeligt husker.

- Vi havde nogle hyggelige og interessante møder, der altid foregik hos Michael. Vi kunne jo ikke mødes hverken her i klubben eller andre steder uden at det lynhurtigt ville rygtes,hvilket ingen af oshavdeinteresse i. Til et par af møderne var Kim Vilfort med mest for at vi kunne gennemgå de mange unge talenter vi har i Brøndby. For hver gang vi mødtes blev jeg mere og mere sikker på, at Michael ville være den helt rigtige træner for os,erindrer Per Bjerregaard.

- Vi talte om spillestil og assistenttræner og her var Michaels indstilling helt klar: Vi skulle ændre spillestil til en mere teknisk betonet stil med mere boldbesiddelse og så var det et meget stort ønske fra Michaels side, at John Faxe skulle være assistenttræner.

Michael Laudrup jubler sammen med supporterne efter pokaltriumfen tilbage i maj måned sidste år.

Arbejdsro op til VM

- Det var vigtigt for Michael at have arbejdsro til landsholdsarbejdet, og derfor blev aftalen først definitivt indgået, lige inden Michaels afrejse med landsholdet til VM i Japan/ Korea. Så vi kunne offentligøre aftalen, da landsholdet var på vej i fly til Japan. På det tidspukt havde vi endnu ikke fået John Faxe's kontrakt på plads, men det lykkedes heldigvis også, smiler Per Bjerregaard.

- Nu tager vi snart hul på den 4. halvsæson med vores dygtige og populære trænerduo, og man kan kun med glæde og stolthed konstatere, at det er gået forrygende godt. Set gennem mine briller har det aldrig været sjovere at se fodbold i Brøndby end netop nu. Det er Michaels og Faxes fortjeneste. De ved alt om fodbold og har det menneskelige overskud, der gør, at spillerne ikke blot accepterer dem, men holder af dem, så tonen i truppen har aldrig været bedre, beretter Per Bjerregaard.

Michael Laudrup har haft stor succes som cheftræner i Brøndby IF.

Store forventninger

Om det forestående forår har Per Bjerregaard store forventninger.

- Vi har heldigvis allerede sidst i februar en meget stor opgave mod det bedste hold i Europa Cuppens historie: FC Barcelona. Deter godt med en tidlig kamp, derved bliver vintertræningen ikke så lang og sur. Det bliver en spændende opgave på et propfyldt Brøndby Stadion. En kamp, hvor vi ikke er favorit, men ellers må man se i øjnene, at vore trænere og spillere vender tilbage fra juleferie til nogle meget store forventninger fra fans og sponsorer. Men det passer os udmærket. Det er betingelserne i en topklub.

- Klarer vi Barcelona, så venter der nye store opgave og oplevelser i næste runde, men ellers må jeg slå fast, at vores helt store målsætning for foråret er, at forsvare vores nuværende 1.plads i SAS ligaen lige til den sidste ende, så vi kan få Danmarks-mesterkabet i hus den 29 maj, og så vil vi faktisk også meget gerne genvinde Dong Cup'en. Det var en stor oplevelse sidst, slutter en optimistisk Per Bjerregaard

Både Michael Laudrup og John Faxe Jensen har som bekendt siden hen forlænget deres kontrakter for flere år, så de lyse tider i Brøndby IF fortsætter mange år i endnu...