Kampers gensyn med NFA

28.01.2004 00:00

Han spillede stort set hele sin ungdomskarriere i Nykøbing F. Alliancen og selvom stortalentet Jonas Kamper allerede kom til Brøndby IF som ynglingespiller, har han stadig varme følelser for barndomsklubben. Den 20-årige kantspiller besøger ofte familien i Nykøbing, og følger stadigvæk meget med i den ambitiøse klub, hvilket ikke gør gensynsglæden mindre.

- Jeg glæder mig rigtig meget til kampen mod min gamle klub. De har et ungt hold, der spillet meget positiv fodbold. De spiller meget teknisk og de gør det altså godt. De spiller en 4-3-3 med farlige Martin Lohse som central angriber. Lige bag ham spiller Kenneth Jørgensen, der er en teknisk dygtig spiller, mens de har to meget unge fløjspillere, der begge kan en hel del med bold. Jeg synes faktisk det er deres kantspil der er bedst, ligesom de også er ret gode i kontillet, beretter Jonas Kamper og fortsætter.

- Det er helt sikkert de kommer topmotiverede til kampen i dag, og jeg tror godt de kan give os kamp til stregen. Det skal nok blive skægt, og jeg håber da jeg kan spille en halvleg, lyder det fra en forventningsfuld Jonas Kamper der for tiden døjer med en mindre skade.

Jonas Kamper håber på et god kamp mod sin barndomsklub, og en enkelt scoring vil nok ikke være af vejen for det 20-årige stortalent.

Nykøbing F. Alliancen, der spiller i mørkeblåt, satser stort på at komme til at præge toppen af dansk fodbold inden for en årrække, og klubben er kommet et skridt nærmere efter oprykningen til 1. division i sommer. Opbakningen i lokalområdet er mildest talt imponerende, hvilket ikke mindst afspejler tilskuertallet til hjemmekampene, hvor der ofte er op til et par tusinde tilskuere. En af Brøndby IF's tidligere talenter Joachim Bjerg spiller i øvrigt i dag med succes fast på holdet som højreback.

Joachim Bjerg i selskab med Jonas Kamper og Peter Foldgast fra dengang Joachim Bjerg var en del af 1. holdstruppen.

Tabte årets første træningkamp

Nykøbing F. Alliancen tabte i mandags deres første træningkamp i år mod Hvidovre med 2-1, på trods af den lille tekniske Kenneth Jørgensen bragte NFA foran efter ca. 20 minutters spil. Ifølge klubbens hjemmeside spillede det amtiøse hold ikke nogen god kamp og motivationen var ikke helt i top, hvilket den derimod med garanti vil være i dagens træningskamp.

Holdet er aktuelt placeret i midten af 1. division, med en kampstatistik der hedder fem sejre, tre uafgjort og syv nederlag. Målscoren er på nuværende tidspunkt 24-27, hvoraf Bjarne Jensen og Martin Lohse er holdest mest scorende spillere med fem sæsontræffere, mens Kenneth Jørgensen har nettet fire gange i efterårssæsonen.

Under træner Casten Broe ledelse har Nykøbing F. Alliancen i 90 turneringskampe vundet 57, spillet 14 uafgjort og tabt 19. Målscore: 237-118.

Om Nykøbing F. Alliancen

Nykøbing F. Alliancen, der i år (2003) har taget hul på sin 10 sæson, er et barn skabt af de to gamle, hæderkronede fodboldklubber, B1901 og B1921.

Forud for fødslen var udfoldet mange og store anstrengelser på at skabe en 'fusion' under den ene eller anden form, og mange modeller var på banen, indtil det nuværende projekt blev en realitet.

Det egentlige mål med dannelsen af Nykøbing F. Alliancen var - og er - at bringe Nykøbing F. - ja, hele regionen - tilbage på det danske fodboldkort. Siden B1901's glorværdige storhedstid i den daværende bedste række - 1.division - har de to moderklubber levet en mere eller mindre tilbagetrukket tilværelse rent resultatmæssigt.

I klubberne har der naturligvis været arbejdet målbevidst og ihærdigt på at bringe fodbolden tilbage til divisions-status, men lederne måtte erkende, at på trods af et stort antal oplagte talenter i de to klubber, så var - og er - det ikke realistisk at forvente en topplacering i dansk fodbold med mindre man samarbejder omkring eliten, og det gælder på såvel senior- som ungdomssiden

Alliancens målsætning efter oprykningen til 1. division i sommeren 2003 er det aktuelle mål at stabilisere Alliancens position som aktiv medspiller i dansk fodbolds næstbedste række, med henblik på at forberede Alliancen til senere kvalifikation til Superligaen

Du kan læse mere om Nykøbing F. Alliancen her.

Ekstra på brondby.com