Johan underskriver 3-årig kontrakt

06.01.2004 00:00

Johan Absalonsen, der sammen med er Lorentzen er ny i A-truppen, har sat sin signatur på en 3-årig kontrakt der udløber 31. december 2006. Den lynhurtige forward kom til klubben fra fynske B 1913 for et år siden, og har siden da trænet under Tom Køhlerts ledelse i U-truppen.

Johan Absalonsen er et af sin årgangs absolut største talenter, og har optråds adskillige gange på de danske ungdomslandshold. Johan Absalonsen har efter en tilvænningsperiode overbevist trænerduo Michael Laudrup og John Faxe Jensen om sine kvaliteter, hvilket ikke mindst talentchef Kim Vilfort er glad for.

- Johan er et virkelig stort talent, og han har nogle rigtig gode kvaliteter. Han er hurtig, specielt på de første meter, målfarlig og så sparker han rigtig godt til en bold. Når han har bolden omkring målfeltet, har han en evne til næsten altid at placere bolden helt ude ved stolpen, så målmændene kommer på svære opgaver. Hans skud er meget tørt, og han har et kort aftræk. Derudover er han en fin dribler, og engang imellem dribler han forbi en tre til fire mand i høj fart, forklarer talentchef Kim Vilfort.

Udover at være lynhurtig, har Johan Absalonsen en fantastisk sparketeknik med sit venstreben.

Målfarlig venstrekant

På mandag vender Johan Absalonsen og resten af spillerne tilbage fra juleferie, men ifølge Kim Vilfort bliver der noget at se til for den 177 cm. høje og 70 kg.tunge venstre kantspiller.

- Det er klart det bliver en hård overgang for ham. Overgangen til U-truppen for et år siden var hård for ham, da han slet ikke har været vant til at træne så meget, men det tror jeg nu nok han skal klare. Han har virkelig store fodboldmæssige kvaliteter og nu kan han spille sin chance i de kommende år. Han er en rigtig venstrebenet venstrekantsspiller, men han kan sagtens spille angriber i en 4-4-2 formation.

- Umiddelbart viljeg sige at Johan Absalonsen er mere målfarlig end Jonas Kamper og Mattias Jonson, der i efteråret spillede på kanterne. Via sin fortid som angriber søger han meget dybt i banen, hvilket han også kan udnytte i kraft af sinhurtighed. Og igen, så sparker han altså kuglen ind når chancen byder sig, selvom han ligesom andre angribere brænder en chance i ny eller næ, slutter Kim Vilfort.

Johan Absalonsenhar potentialet til atblive en af fremtidens helt store profiler.

Ekstra på brondby.com