Din stemme: Andreas efterårets bedste

10.01.2004 00:00

Brugerne af brondby.com har de seneste uger haft muligheden for at stemme på deres favorit til titlen som efterårets spiller i Brøndby IF. Interessen har været stor, og trods ferie og vinterpause har mere end 3.000 brugere afgivet deres stemme.

Når mulighederne står mellem årets Målmand, årets Brøndby-spiller, årets danske spillerog profil, årets talent, samt landsholdsspillere fra flere lande, er det forventeligt, at det er svært at finde en enkelt favorit.

Opløbet var tæt, men i finalen var der et relativt stort flertal bag valget. Med mere end 34% af stemmerne gik titlen som ?Efterårets Spiller? ? valgt af brondby.com?s brugere ? til én af de nyeste spillere i truppen: Den svenske landsholdsstopper Andreas Jakobsson.

Både Morten Wieghorst og Thomas Kahlenberg opnåede 20% af stemmerne, og således slog de altså både Martin Retov og Per Nielsen i finaleafsetmningen.

Per Nielsen blev året spiller i Brøndby IF, men i efteråret nåede årets profil i SAS Ligaen, og årets danske fodboldspiller MortenWieghorst, højest et par gange.

Jakobsson på ønskesedlen

31 årige Andreas Jakobsson har spillet 26 kampe for Brøndby IF, hvilket faktisk er to færre end han har spillet for det svenske landshold. Trods sin status som forsvarsspiller har Andreas formået at score 5 mål i efteråret, heraf hele 3 i UEFA Cup?en, hvilket nok ikke har trukket fra i afstemningen.

Da Brøndby IF skrev kontrakt med Andreas var det et gammelt ønske, der gik i opfyldelse.

- Allerede, da Andreas Jakobsson skiftede til Hansa Rostock, var vi interesserede i at få ham til Brøndby IF, udtalte Per Bjerregaard i forbindelse med skiftet.

- Det lykkedes ikke den gang, men desto større er glæden ved, at kontrakten nu er faldet på plads. Vi har fulgt ham tidligere i Helsingborgs IF og i de senere år i Bundesligaen og ved at vi har sikret os en klasseforsvarsspiller med masser af rutine.

Michael Laudrup beskrev Andreas således:

- Stor rutine og international erfaring. En spiller der passer perfekt til vores trup!

Andreas Jakobsson havde en afgørende fod med i efterårets blå-gule UEFA Cup succes.

Man må konstatere, at de begge havde ret. Efter kun et halvt år i truppen har han allerede markeret sig som én af SAS Ligaens allerstørste profiler. Og altså efterårets bedste, ifølge Jer.

Forårsforhåbninger

Næste afstemning handler om dit håb for forårssæsonen. Tror du på samlet sejr over FC Barcelona, mesterskab, pokal eller måske det hele?

Giv os din stemme her.