Uafgjort trods power play

17.02.2004 00:00

Da Landskrona små fem minutter før tid udlignede til 1-1 i dagens træningskamp mellem Brøndby IF og Landskrona, var irritationen til at få øje blandt de blå-gule spillere. Resultatet 1-1 var i den grad ikke et reelt billede af kampen, Laudrups drenge styrede fra start til slut.

I hele første halvleg blev Landskrona presset helt tilbage, og de sort og hvid-stribede svenskere havde store problemer med at få bolden ud af forsvarszonen. Morten Wieghorst, Martin Retov og Thomas Kahlenberg fik stort set fat i alle returboldene, mens Per Nielsen og Thomas Hansen vandt størstedelen af nærkampene i forsvaret. På backerne spillede både Dan Anton Johansen og Asbjørn Sennels godt, og flere gange blev det til indlæg fra fløjene.

Johan Absalonsen havde kampens første afslutning, uden det dog blev rigtig farligt. Kahlenberg og Retov havde flere farlige gennembrud og var en konstant kilde til uro i svenskernes forsvar, mens Karsten Johansen blev dækket tæt af de to svenske midterforsvarere.

Thomas Kahlenberg og Martin Retov udfordrede gang på gang det svenske forsvar.

Kraftig blæst gjorde det svært

De hen ved 400 tilskuere der havde trodset kulden, kunne ved selvsyn konstatere, at Jonas Kamper, Johan Absalonsen og ASbjørn Sennels havde problemer med den kraftige blæst på tværs af banen, og indlæggene fra fløjerne blev aldrig rigtig farlige i 1. halvleg.

Pausen bød på to rokeringer. er Lorentzen afløste Johan Absalonsen, mens Auri kom på banen i stedet for Thomas Hansen. Auri overtog Dan Antons plads som højreback, mens Dan Anton dannede midterforsvar med Per Nielsen.

Spillerne havde lidt te og en pep-talk at varme sig på i pausen.

2. halvleg blev indledt som hele den første forløb. Allerede efter et par minutter fandt Kamper en fri Karsten Johansen tæt inde foran mål, men den stærke angriber kom ikke ordentlig op til indlægget, og hovedstødsforsøget røg et stykke over mål. Blot få minutter efter blev Asbjørn Sennels løbevillighed belønnet.

Efter endnu et gennembrud på højrekanten endte en indlæg fra Jonas Kamper for fødderne af er Lorentzen, der køligt afventede Sennels der kom med i et overlap. En smart aflevering fra Lorentzen spillede Sennels helt fri, og den stærkt spillende venstreback sparkede bolden første gang fladt i det lange hjørne, uden chance for den svenske keeper.

Der var så absolut ikke noget at sige til at tilfredsheden hos såvel tilskuere som holdkammerater var stor, for Sennels var absolut en af kampens bedste spillere.

Sennels og holdkammeraterne fejrer Sennel's første scoring i Brøndby-trøjen.

Tabte lidt af pusten

Som anden halvleg skred frem, kom de blå-gule spillere frem til flere gennemspillede angreb, men de helt store målchancer udeblev. Thomas Kahlenberg kom efter et flot gennembrud i feltet på skudhold, men blev presset så hårdt at afslutningen ikke voldte keeperen problemer.

Landskrona havde et par enkelte kontraløb, der ikke viste sig farlige. I den anden ende blev der mere plads til Brøndbys offensive kræfter, og Sennels var hele tiden i spilposition på venstrekanten. Sennels og Lorentzen viste flere gange flot samarbejde og god indbyrdes forståelse, og med blot en smule mere skarphed inde i boksen, kunne et af Sennels fine indlæg være blevet omsat til mål. Bl.a. misbrugte Karsten Johansen en stor hovedstødsmulighed tæt undermål efter indlæg fra Asbjørn Sennels.

Laudrup og Faxe havde god grund til at være tilfredse med spillet.

Sejr ville have lunet

Bedst som solen brød frem, tabte Laudrups drenge lidt af pusten, og efter udskiftningen af Morten Wieghorst et kvarter før tid,fik den defensive midtbane ikke fat på det kontillende svenske hold, der efter lidt tilfældigheder noget ufortjent fik udlignet blot få minutter før tid. En fodrap svensk frontløber opsnappede en bold fra højrekanten og lidt heldigt bugseret bolden ind under en fremstormende Karim Zaza i Brøndbymålet.

Alt i alt var det en flot kamp af Laudrups drenge, der viste glimrende fodboldspil i hele kampen. Det kneb med at udnytte de få helt store målchancer, men kampen var i det store hele opløftende. Tilbage var blot at ønske en sejr - den ville nu have lunet på denne råkolde februar-dag !

Brøndby IF's startopstilling

K. Zaza
Dan A - T. Hansen- P. Nielsen- A. Sennels
M. Retov - M. Wieghorst - T. Kahlenberg
Jonas Kamper - Karsten Johansen- Johan Absalonsen

Ind- og udskiftninger

  • 46. minut: er Lorentzen i stedet for Johan Absalonsen
  • 46. minut: Auri Skarbalius i stedet for Thomas Hansen
  • 55. minut: Kim Daugaard i stedet for Martin Retov
  • 75. minut: Niki Zimling i stedet for Morten Wieghorst

Ekstra på brondby.com