Lovende takter i sejr

08.02.2004 00:00

Det var momentvis rigtig flot fodbold, det Michael Laudrups drenge viste i dagens træningskamp mod de østrigske mestre fra Austria Wien. Efter fredagens nederlag var der mere held med afslutningerne her til eftermiddag, hvor Brøndby IF vandt en fuldt fortjent sejr på 2-0.

Fra start stillede Brøndby IF op som følger:

C. Ankergren
Auri ? A. Jakobsson ? P. Nielsen ? A. Sennels
M. Wieghorst ? K. Daugaard
T. Kahlenberg
J. Kamper ? K. Johansen ? K. Lorentzen

Thomas Kahlenberg og er Lorentzen skiftedes om at spille hhv. offensiv midt og fløj, og det var med til at skabe en del uro hos Austria Wien.

Den første halve time bølgede kampen frem og tilbage med godt spil og muligheder i begge ender. Størst var dén chance, som først Kim Daugaard og derefter Thomas Kahlenberg fik, men desværre sparkede Kalle i græsset. Det burde have givet en føring til de blå-gule, men ind kom bolden altså ikke.

I det 35. minut havde Kahlenberg muligheden for at revanchere sig, men trods en rigtig god afslutning gik bolden lige forbi opstanderen.

Thomas Kahlenberg er tilbage i efterårets form, hvor han ofte drev gæk med modstanderens forsvar.

I kampens 42. minut begik Austria Wien frispark på kanten af feltets venstre side. Kim Daugaard og Andreas Jakobsson stod ved bolden, men det var er Lorentzen, der endte med at sparke til den. Med et hårdt og velplaceret fladt spark udplacerede han tørt Austrias målmand, der var uden chancer for at afværge føringsmålet.

Et rigtig flot mål efter en rimelig lige halvleg med Brøndby IF som marginalt bedst.

Overtag

Hvis nogen skulle have ment, at pause-føringen ikke var fortjent, satte Brøndby spillemæssig trumf på fra anden halvlegs start.

Spillet flød godt, og på midtbanen styrede Morten Wieghorst og Thomas Kahlenberg slagets gang. Det er ikke til at se, at Kalle har været ude med en skade, og sammen med Kim Daugaard satte han sit klare præg på holdets offensiv.

I forsvaret spillede Auri en rigtig god kamp, indtil han blev erstattet af Allan Olesen i kampens 67. minut. Samtidig byttede Johan Absalonsen bænkepladsen ud med Jonas Kampers fløj, og lidt efter kom Martin Retov på banen i stedet for er Lorentzen.

Bortset fra de første 5 minutter spillede Auri en rigtig god kamp som højre back.

Ny opstilling

Herefter var der lagt op til en mere flad 4-4-2 opstilling med Absalonsen og Daugaard i siderne og Kahlenberg på toppen sammen med Karsten Johansen. Det ændrede ikke ved den spillemæssige udvikling, og Brøndby fortsatte med at have overtaget.

I kampens 84. minut gled Asbjørn Sennels flot igennem i venstre side, og afsluttede på stolpen. Bolden sprang ud i feltet, hvor Karsten Johansen opfangede den. Han afdriblede Austrias målmand og scorede sikkert til kampens resultat: 2-0.

Det var en opløftende kamp for Laudrups spillere, der momentvis spillede virkelig god fodbold.

Næste kamp spilles på 12. februar, hvor modstanderen er CSKA Moskva.