Ærefuldt nederlag

26.02.2004 00:00

Det var en råkold aften på Brøndby Stadion, hvor årets første officielle kamp skulle stå. Gæsterne var som bekendt ingen ringere end mægtige FC Barcelona, der kom fra de første spæde forårstemperaturer til frostgrader på Vestegnen.

Stadionspeakeren kunne præsentere en perlerække af stjernenavne fra det spanske hold, med brasilianske Ronaldinho i spidsen. Navnene alene kunne indikere en uoverkommelig klasseforskel,men denne forskel var mindre markant på banen end på papiret.

Alternativ opstilling

Brøndby IF måtte stillede op med ny mand på midtbanen, da svenske Andreas Jakobsson havde forladt sin vanlige plads i forsvaret, og sammen med en stærk, menmærket Morten Wieghorst satte han en stopper for mange katalanske angreb.

Ny mand i forsvaret var Brøndbys nyindkøb, personificeret i den tidligere Viborg FF spiller Asbjørn Sennels. Man kanikke sige andet end at Sennels har fået udfordringer fra start i den blå-gule trøje, hvor han i kampen kom til at spille overfor spillere som Luis Garcia og Marc Overmars.

Brøndby gik til opgaven med oprejst pande, og gennem en yderst disciplineret indsats lykkedes det hjemmeholdet at holde gæsterne fra de store chancer i første halvleg. Hjemmeholdet leverede en solid præstation over en bred kam, og banens største profil, Ronaldinho, lykkedes ikke helt med det stort oplagte spil, omend han dog demonstrerede at han kan en hel del mere med en bold, end den gennemsnitlige SAS Liga-spiller.

Hjemmeholdet var på forhånd bagud i forhold til kamptræning og måtte derfor i store dele af kampen spillet til Barcelona. Det kom dog ikke til de store åbne chancer, på trods af begge hold til tider kom godt ind i feltet. I slutningen af halvlegen virkede det som om Brøndby IF gik i stå, så dommerens pausefløjt kom meget belejligt.

Ronaldinos perle

Anden halvleg tegnede også ret lige, lige indtil et tvivlsomt frispark gik Barcelonas vej. Per Nielsen bremsede en kontra med det der udefra lignede en ren tackling, men fløjtet blev der.

Ronaldinho sparkede på overliggeren, bolden røg i spil igen, og første mand over bolden var igen brasilianeren, der flot kunne sparke bolden resolut ind bag Karim Zaza.

Som halvlegen skred frem satte Barcelona sig mere og mere på spillet, og i en periode var bolden stort set kun på katalanske fødder. Klasseforskellen viste sig her lidt mere end glimtvist, men alligevel skal Brøndby-holdet have ros for ikke at give op.

Lige meget hjalp det dog, og da aftenens dommer fløjtede kampen af var det med en, trods alt, fortjent sejr til de spanske gæster.

Ikke umuligt

Samlet set kan Laudrup være tilfredse med aftenens indsats. Bagud 1-0 er ikke et umuligt udgangspunkt i det spanske den kommende onsdag, og med tidligere tiders UEFA Cup kampe i baghovedet ved vi at overraskelsen sagtens kan ske.

Barcelona er dog kendt for sit frygtindgydende spil på hjemmebanen Camp Nou, så alt skal gå op i en højere enhed hvis det skal lykkes for de blå-gule at kvalificere sig til næste runde af Uefa Cup'en.