Bjerregaard: 2004 - et godt år

30.12.2004 10:36

Det er et godt år vi er på vej ud af. Sportsligt som økonomisk. Der vil i en topklub som Brøndby IF altid være ting, der ikke lige gik vores vej, men udviklingen gik stærkt i retning af noget virkelig stort i året der er gået, og overordnet set er vi meget tilfredse.

Det undrer måske nogle, at jeg kan kalde 2004 et godt år, når vi hverken blev danske mestre eller pokalvindere og, at vi hellere ikke fik succes i Europa Cup?en, men tværtimod blev slået ud i kval-runden mod upåagtede Ventspils fra Letland.

Strejken kostede os videre adgang i Europa, og i foråret blev vi ramt af alt for mange skader på vig-tige pladser, hvilket gjorde det meget vanskeligt for os, at klare os i kampen om såvel mesterskab som pokaltrofæ. Det er dog tydeligt at Michael Laudrups ideer er ved at slå helt igennem på banen, og spillet i efteråret har været så løfterigt, at det klart overskygger skuffelserne.

Det sidste halve år har vi lagt os suverænt i spidsen for SAS Ligaen med et forspring på 10 point til nr. 2. Traditionelt er et 10 point forspring nok til, at mesterskabet kommer i hus, men tro nu ikke, at vi ikke er helt klar over, at der er lang vej endnu.

Rullende generationsskifte

Vi har de sidste par år foretaget en løbende udskiftning i vores A-trup, som i dag vel nok fremstår som SAS Ligaens yngste. Nogle få ældre rutinerede spillere med Per Nielsen, Morten Wieghorst og Kim Daugaard i spidsen, holder sammen på en ung trup, hvor hovedparten er under 24 år og mange ca. 20-21år.

Det er et fodboldhold med store fremtidsmuligheder, som Michael Laudrup og Faxe har at arbejde med, og det er vores forventning, at der kun skal foretages mindre ændringer i truppen i de nærme-ste år. Dette er selvfølgelig et meget vigtigt element i vore forventninger, idet et ungt hold, alt andet lige, bliver mere rutineret og fortsat bedre med tiden.

Talentfabrik

Skulle nogen være i tvivl, så kan jeg med stolthed konstatere, at talentarbejdet i Brøndby IF blom-strer som aldrig før. Kim Vilfort, Tom Køhlert, John Ranum, Peder Sigaard, ?Krølle? og mange andre gør en kæmpe indsats for, at tilsikre at der hele tiden er nye talenter på vej.

Vor årgang 88 er den næste store årgang. Holdet vandt i år DM for juniorer med flere supertalenter på holdet, og i de små årgange er talentarbejdet sat i faste rammer. Vi vil gerne have, at vore 1.holdsspillere på alle niveauer vænnes til at spille teknisk betonet, boldbesiddende fodbold, og der-for arbejdes, der meget med pasningsspil og teknisk træning i alle ungdomsårgangene.

Fremtiden ser lys ud på den sportslige side. Såvel på kort som på lang sigt.

Økonomien

Vi har varslet et overskud på 24-26 mio. kr. før skat i indeværende regnskabsår og budgetterer også med overskud i det kommende år. Dermed understreges det, at de umiddelbare økonomiske ulem-per, der var betinget af det store stadionbyggeri, er overstået.

Vi er klar til at gå løs på udfordringerne!

Multiarena ? og Bella Center

Et af de projekter vi glæder os meget til at gå i gang med er Multiarenaen i Høje Taastrup. Vi skal som bekendt stå for driften af arenaen, der står klar i 2007. En spændende opgave, der vil give os store fremtidsmuligheder på arrangementssiden.

Om vi også får mulighed for at overtage en stor aktiepost i Bella Center i det kommende år kan kun tiden vise.  Vi har som bekendt afgivet et bud og en handlingsplan, og haft den glæde, at vort tilbud er gået videre til udbudsfinalen. En del andre er blevet sorteret fra, men vi er med endnu. Som i sport, så er der dog langt fra at komme i finalen til at stå som endelig vinder, og vi planlægger ud fra begge mulige udfald af finalen.
 
De nærmeste uger vil gå med yderligere undersøgelser og forhandlinger ? og der kan ske det at vort endelige tilbud enten bliver godtaget eller vraget til fordel for en anden. Vort bud vil naturligvis være afstemt nøje efter de forretningsmæssige muligheder, og selvom det er givet, at der vil være synergier i driften af Bella Center og Multiarenaen i Høje Taastrup, så er det ikke givet, at vort til-bud ender med at blive dét, der godtages af sælgerne.

Håndbold igen?

Det har været nævnt, at vi kunne være interesserede i at tage håndbold på programmet. I den for-bindelse vil jeg minde om, at vort navn ?IF? jo henfører til et bredere spektrum af idræt end fod-bold. Indtil 1971 havde vi en række idrætsgrene på programmet, herunder bl.a. håndbold. Det kan godt tænkes, at vi får det igen, men det er ikke afgjort.

Vi har i 5 år haft et samarbejde med den lokalehåndboldklub Brøndby HK, og i den periode er da-merne rykket op 5 gange fra serie 3 til 3.division (hvor de er på 1.pladsen) og herrerne 3 gange fra serie 3 til Sjællandsserien (hvor de er på 1.pladsen). Det ser altså godt ud for vore venner i Brøndby HK.

For 4-5 år siden besluttede bestyrelsen i amatørafdelingen, at der skulle satses mere på kvindefod-bold. Det har foreløbig ført til 2 DM titler og en deltagelse i en Europa Cup semifinale for kvinder.

I øjeblikket diskuteres det om samarbejdet med Brøndby HK skal udbygges fra sommeren 2005. Det kræver naturligvis, at begge klubber er interesserede i det.

På samme måde som det ikke har generet vore mandlige fodboldspillere, at det er gået godt for kvinderne, så vil det heller ikke have negativ indflydelse på fodboldspillerne eller fodbolden som helhed i Brøndby IF, hvis der kommer håndbold på programmet igen i klubben.

Optimismen bobler

Foreløbig har vi altså blot fodbold på programmet, og skal jeg komme med en bedømmelse af mu-lighederne vil jeg sige: Det ser godt ud!

Herrerne er på 1.pladsen 10 point foran nr. 2 og kvinderne ligeledes nr. 1 6 point foran nr. 2. I beg-ge afdelinger er der masser af talentfuld ungdom på vej, der i de kommende år vil slå igennem på højeste niveau.

Som Brøndby-mand, er det er lidt svært at undlade at være optimistisk her ved årsskiftet.
 
Tak for i år! Godt Nytår og på gensyn til et forrygende fodbold år 2005.

Per Bjerregaard