Per: Forholdene en udfordring

12.08.2004 09:24

Så er vi ikke mange timer fra, at skulle spille sæsonens første internationale kamp. Opgøret kommer i en periode, hvor vi oplever spillemæssig fremgang, og hvor vi har fået stabiliseret forsvaret efter en mindre god start, hvor vi både i træningskampene og i sæsonens første opgør ellers havde vist nogle svaghedstegn.

På den baggrund er timingen for denne kamp ganske god.

Gode tendenser

Jeg synes at vi i kampen mod AGF viste gode tendenser; først og fremmest fik vi igen lukket helt af bagude, men også fremme på banen flød spillet bedre i perioder. Vi brænder stadig for meget, men faktisk er jeg ikke så bekymret for offensiven.

Elmander har allerede vist gode takter, og i det hele taget synes jeg at vi virker mere direkte i spillet end tidligere, og jeg er ikke i tvivl om at vi på det punkt vil forbedre os den kommende tid.

Trods resultatet var det en opløftende kamp, hvor indstillingen var den rigtige hos alle på holdet. Den slags skal vi bygge videre på.

Ventspils

Vi landede i går ved 1-tiden, hvorefter den stod på frokost og et par timers afslapning. Vi skal heldigvis kun være her én nat, for det er ikke den store luksus på hotellet, og der er ikke meget at lave.

Det er en mindre by lidt ude i provinsen, og stadion er ikke ligefrem dét vi er vant til. Der er en mindre tribune på den ene langside, ellers er der ingenting. Andet end en løbebane.

Netop forholdene er en del af udfordringen til disse kampe. Der er spillere, der ikke har prøvet den slags før, og her må de rutinerede kræfter træde til, og sørge for at alle er top-motiverede, trods forhold der ellers kunne friste til at undervurdere modstanderen.

Der er ingen lette kampe i international fodbold, og man kan ikke tillade sig at slappe af, eller have tankerne på næste kamp; så går det galt.

I aften skal vi fokusere på at holde nullet, men samtidig vil det være utroligt vigtigt hvis vi kan score en enkelt pind. Det er måske en kliché, men ikke desto mindre er udebanemål fantastisk vigtige i disse kampe.

Søndag

Som nævnt er det en dødssynd at have tankerne andre steder end på næste opgør, og herovre fokuserer vi da også kun på Ventspils-kampen. Derfor vil jeg undlade de store kommentarer om weekendens opgør mod FC Midtjylland, og nøjes med at sige at vi har revanche til gode.

Den må vi tale om efter aftenens opgør, som spilles klokken 7, lokal tid. Herefter går turen hjemad, så vi kan være friske til de kommende udfordringer. Det er nu det sjove begynder for alvor.

Per Nielsen

Anfører Per Nielsen i aktion mod OB.

Det berettes at Per Nielsen har valgt at stoppe på det danske A-landshold, for at lade yngre kræfter komme til. I den næste klumme kommenterer han.