Vi skal lære, del 2

07.04.2004 00:00

brondby.com fortsætter her interviewet med med de unge A-trupspillere er Lorentzen og Johan Absalonsen:

Allerede da I var 15-16 år, blev i landskendte da TV2 viste en dokumentarserie med fokus på det danske U-16 landshold, hvor I begge to var stamspillere. Siden da har interessen fra såvel medierne og fans været utrolig stor.

- KL: Vi har lært utrolig meget af den store fokus, der var på os allerede dengang. Jeg vil ikke sige, det har været et problem, men det har et eller andet sted været en belastning for os. Jeg oplever, at der er meget store forventninger til os. Det har faktisk været sådan, at vi har følt vi er blevet gjort til stjerner, før vi overhovedet har haft chancen for at bevise noget. Et er at være ung og talentfuld, noget andet er at slå igennem på 1. holdet.

- JA: Der er, og der har været, meget store forventninger til os, og det er da klart, at det er et pres. Når vi har været ude at spille, mærker man tydeligt et pres fra folk, der måske har hørt eller læst om os et eller andet sted. Mange lægger særlig mærke til os, og jeg føler ikke der har været plads til fejl fra vores side. Der har ikke været plads til dårlige kampe, for "vi spiller jo på ungdomslandet og har været i fjernsynet" osv. Det har været lidt irriterende, synes jeg.

- KL: Det er bare noget, man må lære at leve med, for sådan vil det være. Jeg er sikker på, det har styrket os, for vi har lært en masse de seneste år. Vi har lært, hvordan man tackler medierne, og hvis man skal finde noget positivt i det, er det nok, at vi har lært det noget tidligere end mange andre fodboldspillere.

Teknik og skudstyrke

Hvordan vil I beskrive jer selv som fodboldspillere?

- JA: Vi har nok begge et godt skud. Vi er jo begge venstrebenede, og vi har det med at sparke alt hvad vi kan - bare smadre igennem!

- KL: Vi sparker godt til en bold begge to. Johan er lynende hurtig, og så har han en god teknik. Han er rigtig god til at bruge sin hurtighed i sine driblinger. Han minder meget om Ryan Giggs fra Manchester United.

- JA: er er teknikeren, den store spilstyrer på den offensive midtbane. Han har et godt blik for spillet, og så scorer han altid mål. Han har en evne til at stå de rette steder, og når han får chancen, sparker han dem ind, med begge ben.

- KL: Det er nok fælles for os begge, at vi næsten altid rammer inden for stolperne. Det er klart en spidskompetence sammen med det andet vi har nævnt.

- JA: Jeg tror Michael og John vil bygge os op stille og roligt, med en tilvænningsperiode, så vi kan få en masse selvtillid. Der er ingen idé i at smide to 18-årige ind som de store frelsere, for det er der overhovedet ikke behov for. Vi skal kæmpe vores chance, og hvis vi kan få lidt spilletid, vil det være perfekt. Jeg håber selv, jeg får min debut i foråret, og hvis det går rigtig godt, kan jeg komme op på fem kampe i foråret.

- KL: Vi er her primært for at lære i starten. Jeg vil selv sige at det vil tage et halvt til et helt år at vænne sig til tempoet osv., men hvis det bliver til spilletid før det, er det da perfekt. Jeg drømmer selv om at spille en fem til syv kampe i foråret.

Tålmodighed

Hvis det nu går som I håber med de omkring fem kampe i foråret for begges vedkommende, hvor mange mål scorer I så?

JA: Øøøh.det ved jeg da ikke. Den var svær! Hvis det skulle blive til fem kampe, tror jeg på, at jeg scorer to mål.

KL: Jeg synes også det er svært at svare på. jeg skyder på to mål, og de bliver formentlig scoret i samme kamp, men lad os nu se, hvad der sker. Vi er begge meget tålmodige, og hvis vi gør det godt nok, skal vi nok få chancen, når trænerne vurderer, at vi er gode nok.

Bragt i Fodbold i Brøndby, marts 2004