Topbrag uden forløsning

12.04.2004 00:00

Hvem bliver Danmarksmester 2004? Det spørgsmål står efter 25. spillerunde i SAS Ligaen endnu mere åbent. Esbjerg kunne med en sejr i dagens tv-kamp bringe sig yderligere i front, hvorimod Brøndby IF med tre point på kontoen kunne tilbageerobre førstepladsen.

Ingen af delene blev virkelighed - af en simpelt grund: Målene udeblev. Brøndby IF og Esbjerg spillede foran knap 11.000 tilskuere i Esbjerg Idrætspark uafgjort 0-0 i en intens, men langtfra velspillet kamp hvor hjemmeholdet gik på banen med en usædvanlig defensiv indstilling, og de blå-gule aldrig fik skabt den slags chancer som vinder kampe.

Lange bolde

Allerede fra start viste begge hold at respekten for modstanderen var stor. Brøndby IF har gennem de seneste kampe vist at forsvaret står som det skal, så en gentagelse af første kamp skulle Vestjyderne ikke forvente. Det blev da også udeholdet, der kom bedst fra start, og med fuld kontrol over kampen byggede Brøndby IF op, oftest varieret over fløjene, men desværre uden at komme til de helt store chancer.

Esbjerg fB spillede det velkendte spil, med lange bolde enten mod Jess Thorup, der her til aften for alvor var kommet i menneskehænder, eller mod Frederik Berglund, der heller ikke fik det store ud af anstrengelserne.

Blå-gule præmisser

Store dele af kampen foregik faktisk på Brøndby IF?s præmisser, og kun sjældent kunne hjemmeholdet fremvise noget, der bare mindede om et gennemspillet angreb. Dog havde Esbjerg fB en solid defensiv, og gennem hele kampen virkede det som om at uafgjort var rigeligt for Vestjyderne.

Således lykkedes det ikke for nogen af aftenens kombattanter at få bolden over målstregen, og selvom anden halvleg foregik mere lige, må det være Esbjerg fB der har mest at glæde sig over resultatet.

Modsat sidste forår hvor Brøndby gæstede Esbjerg, blev der ikke scoret i dagens SAS Liga-opgør..

Brøndby IF beviste i glimt, at de er et bedre fodboldhold, og med det, og det ene point i bagagen, kan de blå-gule begynde at lade op til to hjemmekampe mod formstærke AaB.

Kampen om mesterskabet er tættere og mere spændende end længe, og med kun et enkelt point mellem de tre bedste, er der lagt op til en meget spændende afslutning på dette års SAS Liga.

Ekstra på brondby.com