Statistikken igen med Brøndby

20.04.2004 00:00

Ligesom i SAS Ligaens historiebøger, er statistikken helt og holdent på Brøndbys side, når det gælder indbyrdes pokalopgør mod AaB. De to hold har mødt hinanden i alt syv gange i pokalturneringen, og kun én gang er det lykkedes for AaB at slå Brøndby ud. Det var tilbage i sæsonen 1990/1991, hvor det i semifinalerne blev uafgjort 2-2 i Aalborg efterfulgt af 1-0 til AaB på Brøndby Stadion. Her scorede Peter Møller i øvrigt sejrsmålet for AaB.

Nordjyderne tabte efterfølgende finalerne til OB. Begge finaler endte 0-0, og fynboerne vandt på straffespark. I alt er det blevet til ni pokalkampe mod AaB, og BIF har otte sejre og en flot målscore på 24-5.

Det er tredje gang, Brøndby IF og AaB står overfor hinanden i semifinalerne i landspokalen. Udover mødet i foråret 1991, var det også de to hold, der krydsede klinger i semifinalerne sidste sæson. Her gik Brøndby som bekendt hele vejen. AaB blev slået med 1-0 på Brøndby Stadion og 3-1 i Aalborg, hvorefter FC Midtjylland fik kærligheden at føle i finalen, som Laudrups drenge vandt med 3-0.

AaB stærke i straffespark

Selv om Brøndby og AaB har stået overfor hinanden ni gange, har de to hold aldrig prøvet at spille uafgjort og dermed komme ud i straffesparkskonkurrence mod hinanden. Men det skal Brøndby måske også være glade for. AaB har nemlig visse evner i de nervepirrende opgør fra 11-meter-pletten. AaB har været i straffesparkskonkurrence 14 gange, og 10 gange er det blevet til sejr. Brøndby har stået i situationen i alt syv gange med kun tre sejre til følge. Senest, det skete, var mod OB 6. november 2002, hvor Brøndby vandt 4-2 på straffespark efter 1-1 i den ordinære kamp.

Når først Brøndby når så langt som til semifinalen i pokalturneringen, er der meget, der tyder på, at holdet også kan tage det sidste skridt mod finalen. Det er i alt 11. gang, holdet er at finde i næstsidste runde, og indtil videre er det blevet til finaleplads seks gange og exit fire gange. Det seneste hold, der slog Brøndby IF i semifinalen var de senere pokalmestre Viborg i 2000. Året før var det pokalvinderne fra AB, der blev endestationen for Brøndby.

Brøndbys samlede målscore i pokalturneringen lyder på 223 scorede mål i 88 kampe, mens der kun er gået 96 ind den anden vej. Altså scorer Brøndby i gennemsnit dobbelt så mange mål som modstanderne. Helt så flot er AaB?s statistik ikke. Nordjyderne har spillet 147 og scoret 307 mål. Til gengæld er 206 mål gået ind på dem. AaB har dog også været repræsenteret i pokalturnering mere end Brøndby. AaB er med for 50. gang, mens Brøndby spiller den 29. pokalsæson.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk


Ekstra på brondby.com