Mærker ånden med det samme, del 2

09.04.2004 00:00

Du kan her læse fortsættelsen af interviewet med Asbjørn Sennels som blev bragt i seneste udgave af Fodbold i Brøndby:

Allerede før jul var der en del snak i pressen omkring et skifte, men selv hørte Asbjørn ikke noget fra klubben før i slutningen af januar.

- Der var en del snak om det allerede da vi var med ligalandsholdet, og jeg gik da også og jokede lidt med Per og Morten om, at vi snart skulle spille sammen. Men jeg gik ikke og forestillede mig selv som Brøndby-spiller, og jeg hørte ikke noget om en konkret interesse før den 31. januar.

- Da det så gik hen og blev konkret må jeg sige, at interessen absolut var til stede. Brøndby ér den mest interessante klub i Danmark, specielt når man gerne vil spille den form for fodbold som de stræber efter herude.

- Det er klart en storklub, og selvom jeg absolut også var glad for at være i Viborg, ér alt bare større her. Det er i detaljerne man ser storheden, og der er virkelig styr på selv de små ting her i klubben, det må jeg sige.

Asbjørn Sennels spillede endnu en god kamp mod NFA.

Detaljer er også et nøgleord på træningsbanen, hvor Asbjørn Sennels kan mærke stor forskel på det, han har oplevet før, og den stil der lægges for dagen nu.

- Det er helt sikkert anderledes. Michael og Faxe har en meget direkte og praktisk indgangsvinkel til tingene, hvor andre, der ikke har været på banen i de helt store kampe, måske har en tendens til at blive mere teoretiske. Her kan vi mærke hvor ideerne og inspirationen kommer fra, og det er klart motiverende.

- Vi spiller meget med bold på små områder og få berøringer i højt tempo. Når de så en gang i mellem stopper spillet og forklarer, er det ret lige til og ikke med så maget teori. Det er noget jeg fornemmer spillerne virkelig kan lide.

Og netop stilen var med til at hjælpe Sennels, at træffe den i sidste ende lette afgørelse.

- Michael er Danmarks største fodboldspiller, og det er helt klart et plus at han er træner her. Jeg havde nok valgt Brøndby alligevel, men den offensive stil der praktiseres er meget tiltrækkende. Man går ikke til daglig og tænker på, at det er Michael Laudrup, for han er jo ?bare? træneren, men det er klart at man suger til sig, hvor man kan.

- Og så giver det altså et ekstra ryk i spilleglæden, som er noget af det vigtigeste lige meget hvor højt et niveau, man spiller på. Det skal sgu være sjovt og motiverende, og det er det her, understreger den boldglade back.

Sennels har stadig sin første sejr på udebane i SAS Ligaen til gode.

Det sociale element

Én ting er, at spille for Danmarks største klub, som Sennels beskriver sin nye arbejdsplads, noget helt andet er at flytte fra Jylland til København. Eller er det?

- Jeg har jo boet i Århus mens jeg spillede i Viborg, så jeg tror ikke der bliver problemer med at blive storbymenneske, griner han.

- Socialt er det gået over al forventning. Min bror bor herovre, så det er ikke kun fodboldgutterne jeg mødes med. Der er heller ingen decideret, der tager sig af én, når man kommer udefra, for alle virker opsatte på at man skal falde til, det forekommer helt naturligt.

Fodbolden er hans profession, men er det kun et job, eller kan man tale om venskaber i så konkurrencepræget en branche?

- Jeg har ikke været så længe her, men selvfølgelig kan man tale om venskaber, selvom vi også er konkurrenter. I Viborg slog jeg mere eller mindre Tengsted af holdet, og alligevel er han én af mine allerbedste venner derovre, og sådan skal det være.

- I Brøndby kunne man måske forvente at det hele var lidt skarpere på det område, men allerede nu kan jeg da godt sige, at det ikke kun er en arbejdsplads. Jeg kan godt forstå, at mange, der har spillet her, føler sig knyttet til klubben på én eller anden måde, for man bliver meget hurtigt glad for at være her.

- Jeg kender et par af drengene i forvejen, hvor jeg har spillet sammen med Per og Wieghorst på ligalandsholdet og sammen med Retov, Ankergren og Dan Anton på U-landsholdet. Det gør det selvfølgelig lidt lettere for mig.

Cheftræner Laudrup instruerer Sennels under dennes første træningssession med Brøndbyholdet.

Lys fremtid ? masser af talent

Asbjørn Sennels har fulgt Brøndby i de sidste mange sæsoner, og også fulgt de store kampe i Europa Cup?erne i tidens løb. Han ser en meget positiv tendens i dagens hold.

- Som modstander er det tydeligt, at Brøndby er blevet endnu sværere at spille mod specielt i sidste sæson. Man spiller ikke så stift i systemerne, og det er meget sværere at stække offensiven, når det ikke kun kommer fra kanterne eller andre faste punkter. Alle kan spille fodbold og gøre en forskel på egen hånd, og dét er umuligt at dække af for under en hel kamp.

- Forhåbentlig bliver det endnu bedre, og vi har et rimeligt ungt hold, som jeg tror kan nå meget langt. Brøndby er jo kendt for at have en god talentudvikling, og nu jeg er her og spiller sammen med nogle af de helt unge, må jeg konstatere, at rygtet ikke er overdrevent. Der er masser af talent i klubben, og glæder mig virkelig til at være en del af det, også på sigt.

Men hvad er planerne så for en spiller, der ofte sættes i forbindelse med landsholdet og også udlandet?

- Jeg vil være en del af den bedste klub i Danmark, og om tingene går vel håber jeg naturligvis på at landsholdet kan blive aktuelt med tiden. Først og fremmest vil jeg dog blive en bedre fodboldspiller, og forbedre de små ting i mit spil. Nu og her gælder det jagten på mesterskabet!

Hvis sandheden er, at storhed findes i detaljen, har Asbjørn Sennels en gylden fremtid foran sig. Det er sikkert og vist.


Bragt i Fodbold i Brøndby, nr. 1 2004