Mærker ånden med det samme, del 1

08.04.2004 00:00

Da Fodbold i Brøndby møder Asbjørn Sennels har han ikke haft mange dage til at vænne sig til dagligdagen i Brøndby IF. Det meste af tiden er tilbragt i træningslejren i Spanien, han er stadig indkvarteret på et hotel, og han venter stadig på at få sin bil.

Alligevel er det svært for ham at skjule glæden i øjnene, når han skal fortælle om de første indtryk af sin nye arbejdsplads, og om hvordan man meget hurtigt kan blive grebet af klublivet i og omkring Brøndby Stadion.

- Det har været utroligt let at falde til, og selvom man skal passe på med at devaluere ordet, kan man altså godt fornemme den her klubånd som så mange taler om. Det er ikke noget jeg bare siger, for det ér noget særligt herude, kommer det prompte, da spørgsmålet går på hans første tid i klubben.

Asbjørn Sennels deltager i sin første Brøndbytræning.

- Jeg har jo prøvet at være gæst på Brøndby Stadion nogle gange, og det er altid noget særligt. Stemningen herude, og den helt specielle ramme de meget medlevende fans leverer gør det til en oplevelse hver gang. Samtidig med at man føler sig noget så uvelkommen i andet end gult og blåt, er det den positive og konstante støtte til hjemmeholdet, der sætter sig i én.

Nu er jeg her så, og jeg glæder mig sgu? til første gang jeg skal løbe derind, på hjemmebane, siger han og kigger mod spillerindgangen, hvor han snart vil stå og vente på, at ?Jump? lyder fra højttalerne og publikum brøler deres velkomst ud over stadion.

Den første optræden i Brøndbytrøjen.

Laudrups ønske

Asbjørn Sennels var en ønskespiller for trænerteamet, og hvis han skal beskrive sig selv, passer han rigtig godt ind i den offensive og tekniske stil, som Laudrup og Faxe står for:

- Efter danske forhold vil jeg mene, at jeg har en god teknik og jeg er da rimelig hurtig. Jeg har en stor arbejdsradius og generelt et rimeligt godt overblik. Det betyder at jeg ofte tager del i opspillet, hvilket er vigtigt i min rolle på Brøndbys hold.

- Jeg har spillet lidt af hvert i tidens løb. I Viborg blev jeg brugt på flere pladser på midten, men mest som central forsvarsspiller og som venstre back. Jeg tror det er en fordel, at jeg har spillet på så mange pladser, for det giver altså et godt overblik. Jeg elsker det offensive spil, så der er ingen tvivl om, at Brøndby, også før, men specielt under Laudrup, er ønskeklubben for mig herhjemme!

Asbjørn Sennels fik en udfordrende start i Brøndby med de to UEFA Cup-kampe mod FC Barcelona.

Mange medier har hæftet sig ved Asbjørn Sennels? studier og har gjort det til noget meget specielt i fodboldkredse. Selv gider han ikke tærske langhalm på dén historie:

- Det kan godt være at det er lidt atypisk, og derfor er det måske interessant. Men jeg sidder jo ikke derhjemme og læser tykke bøger hver aften, og det er vist ikke første gang i historien at en fodboldspiller har bestået nogle eksaminer. Jo, jeg kan godt lide inspiration udefra, men SÅ anderledes er det altså heller ikke, griner han afværgende.

Umiddelbart virker den unge Hr. Sennels heller ikke ligefrem som en bognørd, men man læser jo så meget. Bøgerne har under alle omstændigheder ikke gjort det sværere at falde til i de nye omgivelser:

- Rent socialt er det ikke så svært sådan et sted som her. Selvfølgelig skal man passe nogenlunde ind, men det er jo nogle fine fyre på holdet, og alle i klubben virker meget imødekommende. På den måde kan man godt sige, at integrationen har fået en god start, griner han.

Læs anden del af interviewet med Asbjørn Sennels i morgen.

Bragt i Fodbold i Brøndby, nr. 1 2004