Lundberg: Altid svært i Brøndby

16.04.2004 00:00

- Vi er tilfredse hvis vi får point med hjem, men der er ingen tvivl om at som vi er kørende lige nu, så går vi efter alle 3. Således lyder ordene fra Mads Bro Hansen, da brondby.com over telefonen fik fat på Mads Bro Hansen og Christian Lundberg i går efter nordjydernes træning.

Nordjyderne har selvtillidenen i orden efter kun et enkelt nederlag i forårets kampe. Erik Hamréns tiltræden som cheftræner har formået at fortsætte den gode bølge som Søren Kusk sluttede efteråret med.

- En god start giver selvfølgelig altid humør og forhåbninger om at det kan blive et godt forår. Der er selvfølgelig lidt langt op i ligaen, men vi er stadig med i pokalturneringen og den satser vi hårdt på, siger Mads Bro Hansen.

AaB?s målsluger i front, Christian Lundberg, er enig med holdkammeraten og tilføjer de nye regler og vaner som en del af grunden for forvandlingen.

Omstrukturering i AaB

- Der er sket lidt omstrukturering og der har lige været nogle ting man skulle vænne sig til. Der bliver gået meget mere op i spisevaner. Vi spiser jo næsten morgen-, middags- og aftensmad sammen. Det har været spændende. Det har jo også givet resultater, kommer det fra Lundberg.

- Vores start betyder utroligt meget. I fodbold handler det meget om selvtillid. Det kan man se med det samme, hvis man lige taber et par kampe så hænger man med hovedet. Vi har stort set vundet rub og stub, dog fik vi et enkelt nederlag i Odense hvor vi ikke spillede helt op til vores vanlige niveau. Ellers synes jeg at vi har vist god moral, siger Mads.

Med uafgjort i sidste runde mod Esbjerg fB er Brøndby IF ved at komme til hægterne igen efter en gedigen dukkert i debut?en mod selvsamme vestjyder. Det er lykkedes forsvaret at spille til nul i de seneste 3 opgør, dog har der også været lidt tørke i den anden ende.

- Det har ikke været som ?det gamle Brøndby?, som man kender det. Der mangler en lille smule i det billede som jeg har af Brøndby. De er ikke helt så skræmmende som første gang jeg stod på Brøndby Stadion. Der stod jeg også mod et forsvar af Uche, Lars Olsen, Vilfort og Bjarne Jensen, griner målslugeren.

Brøndbys problem

Lundberg pointerer yderligere, at holdets mange unge spillere nok skal give bonus om et år eller to. Men han mener samtidig, at det kan være svært for helt unge talenter at ?holde niveau? over en hel sæson.

Omvendt er det Brøndbys fordel at kampen spilles på Brøndby Stadion. Med den sædvanlige 12. mand i ryggen vil Vestegnens Helte kæmpe for en solid sejr over AaB. Et nederlag på dette tidspunkt, kan betyde et begyndende ?exit? fra kampen om mesterskabet.

- Når man spiller på Brøndby Stadion, vil de gerne bestemme kampens udfald, tempoet osv. Vi skal prøve så godt som muligt at få så meget som muligt over på vores præmisser. Det bliver svært, det er altid svært på Brøndby Stadion, siger Hansen.

- Når vi spiller hjemme så vil vi gerne frem på banen og bestemme lidt og omvendt vil Brøndbys tilhængere også kræve at de kommer frem på banen og styrer kampen. Man omstiller sig nok automatisk lidt taktisk når man spiller ude. Men vi vil da forsøge at skabe vores egen kamp og forhåbentlig giver dettre point, slutter han.

Ekstra på brondby.com