Kvartfinale-debutant venter i pokalen

07.04.2004 00:00

Efter 2-0-sejren over Frem i femte runde gælder det nu kvartfinalen for Brøndbys forsvarende pokalmestre. I knald-eller-fald-kampen skærtorsdag er Nykøbing-Falster Alliancen modstanderen, og ligesom tilfældet var det med Frem, har Brøndby aldrig mødt NFA i DBU?s landspokalturnering, DONG Cup.

Dog har de to moderklubber i Alliancens eliteoverbygning, B 1901 og B 1921, været modstanderen i alt tre gange. Begge gange mod B 1901 har Brøndby tabt med 3-0. Det var i henholdsvis 1980 og 1982. B 1921 fik til gengæld storsmæk 8-2 i 1986.

Thomas Kahlenberg fejrer sin scoring mod Frem.

Aldrig længere end fjerde runde

Hos Nykøbing-Falster Alliancen, der er Jonas Kampers forhenværende klub, er det nok kun den tidligere Lyngby- og Farum-spiller, Andreas Havlykke, der får klokkerne til at ringe. Resten af truppen er primært ukendte navne set i forhold til SAS Ligaen. Alliancen slog Silkeborg ud for at nå til kvartfinalen mod Brøndby. Oprykkerne i 1. division ligger pt. på en niendeplads i rækken. Holdet er startet godt i foråret. Udover 2-1-sejren over Silkeborg i ottendedelsfinalen er det blevet til to sejre i 1. division. 3-1 over FC Aarhus og senest en højst overraskende 1-0-gevinst mod topholdet AC Horsens.

Selv om Alliancen blev en realitet tilbage i 1994, har klubben aldrig tidligere prøvet at nå så langt som kvartfinalen i DONG Cup?en. To gange ? i 1996/1997 og 2001/2002 ? blev holdet sågar ekspederet ud allerede i 1. runde. B 1901, har to gange nået pokalfinalen. I 1973 blev det til nederlag til Randers Freja, mens OB slog Falster-klubben 10 år senere. B 1921 er aldrig nået længere end til fjerde runde.

Træningskampen mod NFA i januar endte med en 6-0 til Laudrups drenge.

Ingen nederlag til lavere rangerende hold i syv år

Brøndbys meriter i pokalen lyder på fire titler og to tabte finaler. Første gang, Brøndby stod med pokaltriumfen i hænderne, var i 1989. Her blev Ikast besejret med 6-3- på en varm, varm sommerdag. Den ordinære kamp var endt med 3-3, og i den forlængede spilletid scorede Brøndby hele tre mål. Derudover er det 11. gang, Brøndby er repræsenteret i kvartfinalerne inden for de seneste 13 år ? altså siden superligaens indførelse.

Senest Brøndby blev slået ud af et lavere rangerende hold i pokalen, var i sæsonen 1996/1997, hvor 1. divisionsklubben (og superliganedrykkeren) Ikast vandt i semifinalerne.

Brøndbys mest spektakulære nederlag til et undertippet mandskab var tilbage i 1987, hvor Danmarksserieklubben Skagen slog de blå-gule ud efter straffesparkskonkurrence. NFA har aldrig prøvet at stå i en straffesparkskonkurrence i pokalturneringen, så skulle det stik mod alle odds end med det torsdag eftermiddag, så har Brøndby i det mindste mere erfaring dér via syv straffesparkskonkurrencer med fire sejre som udfald.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk

Ekstra på brondby.com

DONG Cup-semifinalerne

Skulle Brøndby IF med en sejr over NFA kvalificere sig til semifinalen venter vinderen af kampen mellem AaB og Viborg. Brøndby IF vil i såfald få hjemmebane i det første semifinaleopgør derspilles ondag den 21. april.