Kongelig underholdning

18.04.2004 00:00

Brøndby IF fik for alvor gang i målscoringen da AaB foran godt 20.000 tilskuere, inkl. en smilende prinsesse Alexandra, på Brøndby Stadion blev besejret 4-0 i en fantastisk fodboldkamp.

Fra kampens første fløjt lå det i luften: Stemningen på lægterne var intens, og de 11 blå-gule på banen virkede ualmindeligt opsatte på, at sende AaB hjem til Nordjylland med et nederlag, og på at bevise over for alle, inklusive sig selv, at det bedste fodbold spilles på Brøndby Stadion.

AaB presset fra start

I første halvleg var det først og fremmest en gnistrende fight og vilje, der satte gæsterne under pres, og lidt efter lidt blev de rød-stribede spillere presset ud af kampen. AaB?erne virkede ikke helt klar til den kamp, de kom på banen til, og trods nogle enkelte meget hårde tacklinger, var de ikke i stand til, at holde Brøndby fra chancer.

Thomas Kahlenberg indledte scoringen i det 14. minut efter et fantastisk opspil i højre side, hvor Jonas Kamper drev gæk med et par AaB?ere før han spillede bolden mellem benene på Bord Borgersen og spillede Martin Retov fri på midten. Retov, med ryggen mod mål, viste stort overblik og sendte med hælen bolden videre til Thomas Kahlenberg, der let kunne score.

Herefter skal det retfærdigvis siges, at AaB kom bedre med i kampen, men da Peter Foldgast kort før pausefløjtet sendte Morten Wieghorsts skarpe indlæg ind bag en chanceløs keeper, var der dækket op til en festlig anden halvleg.

Kombinationsspil i høj fart

Fighterviljen og gejsten blev fulgt op af fremragende og hurtigt pasningsspil efter pausen, og kort inde i halvlegen var det den evigt bevægelige Martin Retovs tur til at sende bolden i nettet. Igen var Jonas Kamper manden med næstsidste fod på bolden, og efter første angreb i anden halvleg var kampen reelt forbi. I hvert fald for gæsterne.

Hjemmeholdet havde nemlig ikke fået nok, og foran et meget larmende og feststemt publikum fortsatte Jonas Kamper med at lægge op til mål. Efter 8 minutter af anden halvleg gled han igen forbi sin direkte modstander, og med et følt venstrebensindlæg fandt han Thomas Kahlenberg, der i vanlig uselvisk stil headede den tilbage til Peter Foldgast.

Foldgast viste igen sin skarphed, og forårets Brøndby-topscorer sendte bolden over Jimmy Nielsen til 4-0.

Flere top-præstationer

Jonas Kamper var med i 3 af de 4 mål, men det er umuligt at fremhæve enkelte spillere uden at nævne Kim Daugaard, der var her, der og alle vegne på midtbanen. Bagude stod forsvaret igen godt, og for sjette kamp i træk holdt Karim Zaza og co buret rent.

Om det var fordi gæsterne havde for travlt med at løbe efter bolden i småspillet mellem Kahlenberg, Daugaard, Wieghorst og Retov vides ikke, men gæsterne havde faktisk ikke en eneste reel afslutning inden for rammerne.

Brøndby IF kronede en flot dag i fint selskab med at sætte sig på SAS Ligaens førsteplads, og allerede på onsdag kan holdet tage det første skridt mod DONG Cup-finalen, når AaB igen lægger vejen forbi Brøndby Stadions græstæppe.