Klar Brøndbydominans mod AGF

30.04.2004 00:00

Brøndby har haft godt styr på AGF de seneste mange sæsoner i superligaen. Inden for de seneste 20 indbyrdes opgør har AGF?erne kun vundet tre kampe. De to første gange i begge i sæsonen 2000/2001, hvor det blev 2-1 til århusianerne i Brøndby og efterfølgende 2-0 i Århus, mens den seneste AGF-sejr er dateret lørdag den 2. november 2002. Her vandt de hvide med 2-1 på Århus Stadion, efter at Tom Christensen og den nuværende Viborg-spiller Morten Poulsen havde scoret for hjemmeholdet, mens Per Nielsen reducerede til 2-1 i kampens tillægsminutter.

Opbakningen på udebane i Århus var som altid massiv i efteråret.

Herudover i de seneste 20 opgør er det blevet til hele 12 Brøndby-sejre og fem uafgjorte. Heriblandt var opgøret på Århus Stadion, der endte med 3-3, efter at AGF ellers havde ført med 3-0. Tomas Ingi Tomasson og Anders Bjerre havde bragt AGF på sikker kurs mod sejr, men Vragel Da Silva, Peter Graulund og siden Torben Piechnik, der var uheldig at lave selvmål, sørgede for, at det alligevel endte med ét point til de blå-gule. Det var anden gang i Superligaens historie, de to hold spillede 3-3. Første gang var, da Mogens Krogh med et flot hovedstød sikrede 3-3, o g formentlig mesterskabet, i 1996.

Seneste møde mellem Brøndby og AGF endte med en 2-1-sejr til Laudrups tropper tilbage i oktober måned på Århus Stadion. Her sikrede Thomas Kahlenberg Brøndby sejren, da han scorede det 132. superligamål i en kamp mellem de to hold. Samtidig blev han målscorer nr. 67 i kampe mellem BIF og Århus-klubben. Af de 132 mål har Brøndby stået for de 84, mens AGF indtil videre har lavet lidt over halvdelen, nemlig 48.

Ruben Baggerhar de seneste uger arbejde på atgenfinde formen ved at spille på Danmarksserie-holdet.

Søren Andersen og alle de andre

Den mest scorende spiller i indbyrdes opgør mellem Brøndby og AGF er de hvides Søren Andersen, der har formået af nette bag en Brøndbykeeper seks gange. Næst på topscorerlisten i indbyrdes opgør er intet færre end otte Brøndbyspillere, der alle har scoret fem gange hver på en AGF-målmand. Den eneste nuværende Brøndbyangriber, der har præsteret de fem scoringer mod AGF, er Ruben Bagger. Han scorede sit femte mål mod GF?erne 28. oktober 2001, hvor Brøndby vandt 2-1.

Lidt usædvanligt er den mest sete kamp i ligaen mellem disse to mandskaber faktisk ikke spillet på Brøndby Stadion. Flest tilskuere var der, da de to hold spillede 2-2 i Århus 11. september 2002. Her så 20.104 til fra lægterne. Dette er samtidig ligarekord på Århus Stadion. Den mest sete AGF-kamp på Brøndby Stadion endte også uafgjort. 19.195 så de to hold spille 1-1 i maj i fjor.

Produceret i samarbejde med

Ekstra på brondby.com