Kampen om førstepladsen

12.04.2004 00:00

Det er ikke alene revanche for forårspremieren, Brøndby IF søger at få, når Esbjerg Idrætspark sent søndag eftermiddag lægger græs til topopgøret i SAS Ligaen. Kampen handler også om, hvem af de to hold, der skal have førstepladsen efter kampen.

Efter F.C. Københavns sejr lørdag over Frem har ærkerivalerne klemt sig ind mellem de to kombattanter i Esbjerg, og kun en Brøndby-sejr kan lave om på det faktum. Ellers risikerer de blå-gule at stå med tredjepladsen, hvilket vil tangere klubbens laveste placering i denne sæson. Den placering havde Brøndby efter sjette spillerunde. Siden da har det udelukkende været første- og andenpladser.

Brøndby har ligget nr. 1 efter i alt 15 runder i denne sæson, mens Esbjerg er oppe på ni runder på førstepladsen. Herudover har OB to runder på duksepladsen, mens FCK har ligget der i kun én runde. Grunden til, at dette sammenlagt ikke giver 24 - antallet af runder spillet inden opgøret i Esbjerg - er, at de fire klubber alle delte førstepladsen i første runde, hvor alle hold vandt med 2-0. Senest Brøndby lå nr. 1 var efter 20. runde. Esbjerg har toppet SAS Ligaen i hele foråret.

Stærkeste hjemmehold mod stærkeste udehold

Esbjerg er det eneste hold i ligaen, som endnu ikke har prøvet at tabe på hjemmebane. 11 hjemmekampe har resulteret i otte sejre og tre uafgjorte. Målscoren i Esbjerg Idrætspark lyder på hele 33-12. Senest esbjergenserne tabte på eget græs var i 33. spillerunde i sidste sæson, hvor AaB vandt med 1-0. Men nu kommer den første store test for vestjyderne, for faktum er, at det er SAS Ligaens stærkeste udehold, der kommer på besøg.

Brøndby har i 12 udekampe hentet 27 point og en målscore på suveræne 18-6. Kun 0-1-nederlaget i Odense har været en streg i regningen for BIF-mandskabet i denne sæson på fremmed græs. Desuden har Brøndby en god statistik i Esbjerg som ballast. Brøndby har ikke tabt i Esbjerg siden 7. maj 2000, hvor hjemmeholdet sejrede med 2-0.

Rent bord

Siden da har Brøndbyspillerne gjort rent bord med tre sejre og en målscore på hele 12-1. Bedst gik det 26. august 2001 i 7-0-sejren. Senest, Brøndby var på besøg i Vestjylland, sørgede ar Dalgas og Mads Jørgensen for sejren på 2-1.

Endelig har Brøndby faktisk en god jysk statistik i ryggen inden søndagens kamp. Endnu er det nemlig ikke blevet til nederlag i Jylland i denne sæson. Fem kampe er endt med tre sejre over henholdsvis AGF, Esbjerg og FC Midtjylland samt to uafgjorte mod Viborg og senest AaB i efterårssæsonen sidste kamp. Seneste jyske nederlag kom i sidste spillerunde i sidste sæson. Her vandt Silkeborg med 4-3. Det var 22. juni 2003.

Produceret i samarbejde med

Ekstra på brondby.com