Johnny: Stormvejr på Brøndby Stadion

01.04.2004 00:00

Somdet ser ud lige nu, så bliver vejret en lidt blandet landhandel på lørdag. Herfølge Boldklubs træner, Johnny Petersen er dog overbevist om at gæsterne kommer ud for et større blæsevejr. Herfølge har ellers fået en udmærket start på forårets opgaver i SAS Ligaen. Sejre over AB og AGF har banet vejen for tre points forspring til FC Nordsjælland der inden ugens runde ligger lige over nedrykningsstregen. Således ligger Herfølge nu på 9. pladsen med otte point ned til Frem der ligger næstsidst.

- Pointmæssigt har jeg været meget tilfreds. 6 point ud af 9 mulige er meget fint, fastslår Johnny Petersen over telefonen til brondby.com og fortsætter.

- Ambitionen er en 8. plads og alt derover er flot, men slutter vi som nummer 9 er jeg såmænd også tilfreds med det.

Mattias Jonson i duel med Kofi Dakinah, der måske overtager pladsen efter karantæneramte Jacob Bresemann i midterforsvaret.

Kampen mod nedrykning

AB er i gang med at isolere sig selv på 12. pladsen, og det ser mere og mere vanskeligt ud for Henrik Jensens tropper. Med 12 points op til 10. pladsen ser eksistensen i landets bedste række mildest talt sort ud for akademikerne, og så er der reelt kun en nedrykningsplads tilbage.

- Nedrykningskampen bliver meget hård. Man ved jo altid, at der sker mærkelige ting når folk kæmper så meget som de gør når man nu er bundhold. Man synes jo altid at tingene går imod en selv. Det er det velkendte fodboldkliché med ?stolpe ud? i stedet for ?stolpe ind?, men som sagt har vi fået nogle vigtige point i de første tre kampe. Der bliver meget tæt kamp om den sidste nedrykningsplads, beretter Herfølgetræneren.

Kampen om mesterskab

I den anden ende prøver Brøndby at finde fodfæste ovenpå en lidt vanskelig forårsstart. Med to nederlag og senest et uafgjort resultat mod FC Nordsjælland, regner Johnny Petersen med at hans drenge bliver kastet for vilde dyr. Brøndby kan ikke tåle at miste point, mener han.

- Nu så jeg Brøndby spille mod FC Nordsjælland og jeg synes, ligesom mange andre, at det var både irriterende og ærgerligt, at Brøndby ikke får scoret på deres chancer. Nu har Brøndby jo virkelig kniven på struben og er nødt til at vinde på lørdag.

Som man kan læse mere om andetsteds her på brondby.com, taler statistikken da også for en sejr til Brøndby IF, men som Herfølge-træneren selv siger, har Brøndby haft en noget ?snublende? start, og det kan gæsterne måske udnytte.

Andreas Jakobsson i aktion i sæsonens første kamp på Brøndby Stadion.

Manglende mål det største problem

- Medierne har været lidt inde på hvad der er galt. Brøndby har ikke en decideret målscorer der løber oppe foran og scorer et mål i hver kamp. Men de har jo været i gang på det område i vinterpausen, har man kunnet læse sig til. Men det er ikke rigtigt lykkedes. Det tror jeg er det største problem.

Til sidst lader vi gæsternes træner komme med et bud på kampens resultat. Selvom han ikke er meget for det, kan vi dog presse et lille gæt frem.

- Jeg tror at det bliver afgjort med ét enkelt mål, slutter Herfølges træner Johnny Petersen.

Ekstra på brondby.com