Brøndby i semifinalen? igen!

09.04.2004 00:00

Da Brøndby skærtorsdag kvalificerede sig til årets semifinaler i landspokalturneringen, DONG Cup, udbyggede de blå-gule føringen i pokalstatistikkerne. Det er i alt niende gang siden superligaens indførelse, at Brøndby er repræsenteret i semifinalerne, og det kan ingen andre hold matche.

Tættest på kommer modstanderen i semifinalerne, AaB. De er kommet til semifinalerne syv gange siden 1991. Herefter følger OB og F.C. København, der begge har seks semifinalepladser at prale af.

Brøndby IF var første gang i semifinalerne i sæsonen 1987/1988. Her blev Brønshøj slået med henholdsvis 1-0 og 4-1. Desværre blev AGF de store i den efterfølgende finale, som århusianerne vandt med 2-1 efter forlænget spilletid.

I alt 19 forskellige klubber har været repræsenteret i semifinalerne siden sæsonen, hvor superligaen blev indført. Af de 19 mandskaber er det kun Ølstykke og Randers, som aldrig har prøvet at spille i superligaen.

Foldgast scorede for anden kamp i træk da NFA blev besejret i DONG Cup'ens kvartfinale.

To tidligere møder med AaB

Brøndby har formået at holde buret rent i kampene frem mod semifinalerne. Det er ikke sket siden 2000, hvor B 93 blev besejret med 4-0 og FC Aarhus med 1-0. Dengang tabte Brøndby uheldigt til Viborg efter en 1-0-sejr til begge hold. Nederlaget kom først i den efterfølgende straffesparkskonkurrence.

Brøndby har mødt AaB to gange tidligere i semifinalerne. Senest var sidste sæson, hvor AaB blev slået med 1-0 i Brøndby og hele 3-1 i Aalborg. Første gang var i 1991, hvor AaB sikrede sig adgangen til finalen mod OB via nordjydernes hidtil eneste sejr over BIF i pokalsammenhæng.

Produceret i samarbejde med

Ekstra på brondby.com