Zimling: Jeg har meget at lære

28.09.2003 00:00

Blot 18 år gammel, har Niki Zimling allerede fået debut på Brøndbys bedste hold. Dermed vil den unge midtbanespiller rangere blandt spillere som Michael Laudrup og Brian Laudrup over listen over yngste debutanter gennem tiderne i Brøndbys historie. Unge Zimling bevarer dog benene på jorden, og fremhæver selv hvor meget han mangler at lære.

- Det er utroligt spændende. Man lærer jo noget hver dag. I truppen har vi rigtig mange unge spillere, og en del dygtige ældre og rutinerede spillere. De kan jo så mange ting, så de kan lære mig alt. De har mange år på bagen, og i den sammenhæng er jeg jo blot en hvalp. Jeg har rigtig mange ting at lære og forhåbentlig lurer jeg deres tricks af. Jeg kan i hvert fald godt mærke jeg har lært rigtig meget siden jeg blev fuldtidsspiller. Vi træner hver dag og den daglige træning udvikler en utrolig meget. Rutinen kommer i tak med at man spiller kampe.

Siden sommerpausen har den unge midtbanespiller kæmpet sig ind blandt Laudrups foretrukne spillere, og har således været på bænken flere gange. Debuten kom i hus i foråret på hjemmebane mod AaB i pokalturneringen. Siden er det blevet til syv kampe for Zimling, der allerede er noteret for en enkelt scoring, der blev sat ind mod AaB på hjemmebane for to uger siden.

- Det var helt vildt. Det kan slet ikke beskrives. Det var et rigtig flot oplæg fra Andreas Jakobsson som jeg bare skulle sætte indersiden på, men det var rigtig dejligt. Jeg blev bare så glad og vidste ikke rigtig hvad jeg skulle gøre af mig selv. Jeg tror næsten man skal prøve det før man ved hvordan det er at score på Brøndby Stadion. Så var det tilmed foran Faxe-tribunen. Det er det fedeste jeg nogensinde har prøvet!

Næsten 12.000 tilskuere var vidner til den første Zimling-scoring i den blå-gule trøje, men som talentet også berettiger, kommer der garanteret flere scoringer fra den unge spillers fødder. Med en rigtig god indstilling, en god teknik, stor arbejdsradius, fint blik for spillet samt imponerende skudstyrke, taler meget for at Zimling i fremtiden skal høre Faxe-tribunens sus efter en scoring mange gange. Med 35 U-landskampe på bagen og et hav af kampe for klubbens talenthold, er Zimling et godt eksempel på klubbens fine talentarbejde.

- Vi har Danmarks bedste talentafdeling. Vi har de bedste ungdomsspillere i klubben, og kender således vejen fra ungdomsbold til 1.holdsfodbold, selvom der stadigvæk er lang vej til en stamplads på holdet. Vi har nogle rigtig gode forhold i klubben og jeg er sikker på at vi i fremtiden vil få endnu flere unge spillere på holdet. Der er rigtig mange gode unge spillere på vej.

Ligesom så mange andre spillere gennem tiderne, har Niki Zimling måtte sande at tilværelsen i en 1.holds trup indebærer flere opgaver end man umiddelbart skulle tro. Ikke nok med at man er nederst i hierarkiet, man er også det helt store offer når man spiller ?kant?. Også når materialerne skal fragtes ind og ud fra træningsbanen, er det de helt unge spillere der står for skud.

Zimling, en kommende stjerne på midtbanen?

- Som ung spiller har man en masse slæbearbejde. Alle spillere har prøvet det og det er en naturlig del af ens udvikling. Vi har dog bærehold som skiftes til at bære trøjer, bolde og kegler ind og ud fra træning. Det kører meget godt, så vi unge ikke står med det hele selv og derved undgår vi at køre surt i det. Det kører dog helt fint og sammenholdet er rigtig godt i truppen. Alle har det godt med hinanden, så alle de sure pligter er til at holde ud, lyder det med et glimt i øjet fra Zimling.

Med Laudrup og Faxe ved roret har Zimling alle forudsætninger for at lære endnu mere om spillet, eftersom begge trænere har store karrierer i bagagen på diverse europæiske midtbaner.

- Det er klart at man udvikler sig rigtig meget når man træner med nogle bedre spillere hver dag. Trænerne er også rigtig gode, så det er bare helt perfekt! Der er så meget at lære, og det gælder bare om at suge til sig. Alle har nogle spidskompetencer og det gælder om at videreudvikle dem. Så længe man knokler til træning og giver sig fuldt ud, kan man ikke gøre mere. Det gælder om at væbne sig med tålmodighed og den har jeg. Man skal gøre det så godt man overhovedet kan, så må fremtiden vise hvad der sker

Hvordan ser situation ud for dig om tre år?

- Det er svært at spå om, men i første omgang handler det om at udvikle sig som spiller. Der er mange ting der skal læres og man må sige at man næppe finder noget bedre sted til at lære det hele, end her i Brøndby. Med tiden gælder det om at spille sig ind i 16.mands truppen og så senere hen kan man sigte efter en stamplads. I første omgang skal man yde hvad man kan og nyde det når man får chancen, slutter Zimling.

Kun tiden vil vise, hvornår Niki Zimling scorer sit næste mål, for derefter at bryde ud i vild jubel?