Wieghorst: Vi kom flot igen

17.09.2003 00:00

- Vi starter for langsomt, og får ikke fat lige efter pausen. Den sidste halve time, derimod, har vi 4-5 afslutninger, der på gode dage går ind. Selvfølgelig bør vi vinde hjemme, men vi spiller med 5 mand i angrebet til sidst og vi kan ikke rigtig gøre meget mere, konstaterer Michael Laudrup efter point-delingen mod AaB.

Det var i det hele taget lidt svært for spillere og trænere, at finde en grimasse der passede efter aftenens kamp, hvor de færreste på banen levede op til forventningerne.

- Det var en kamp i flere faser. Vi starter godt de første 5-10 minutter, hvor vi har nogle rigtig gode angreb og fine afslutninger af blandt andet Dalgas og Retov. Herefter mister vi tempo og spiller generelt for langsomt i første halvleg. Vi laver lidt om i pausen, og de første 5-10 minutter er ikke gode nok. Derefter er det ét stort Brøndby-pres, og vi kunne sagtens have scoret de afgørende mål.

- Vi spiller med 3 bagest, 5 på midten og to helt fremme i det meste af halvlegen, og til sidst har vi 5 mand i AaBs felt. Vi scorer et rigtig flot mål, men jeg havde nu gerne byttet med de 3 points, smiler han skævt, og fortsætter:

- Det er svært at sige om man er tilfreds efter sådan en kamp, for vi kommer godt igen, men bør selvfølgelig vinde på hjemmebane.

Indstillingen i orden

Per Nielsen fokuserede også på den gode afslutning af kampen.

- Vi får lagt et godt pres til sidst, og jeg synes at indstillingen og indsatsen er i orden. Spillet er ikke godt nok i starten af kampen, hvor det går lidt for langsomt, men indstillingsmæssigt er det ok. Det var lidt frustrerende, at dommeren ikke var konsekvent, og det virkede som om han fløjtede mere efter brokkeri end for det der skete på banen.

- Straffesparket kan forsvares, men igen fløjter han 4-5 sekunder efter det sker og først når AaBerne brokker sig. Sådan var det hele kampen, men det kan vi selvfølgelig ikke bruge til noget. Det er ikke dommerens skyld, at vi ikke vinder i dag. Man vinder sjældent alle fodboldkampe, og nu tager vi til Odense og giver den en ekstra skalle, lover anføreren.

Morten Wieghorst begik i dommerens øjne en masse frispark i dag, men ville hellere koncentrere sig om selve spillet.

- Jeg ville ikke sige noget til dommeren til sidst, for det ville ikke have været pænt. Spillemæssigt var det i perioder ikke helt godt nok, men vi kommer flot igen til sidst. AaB er fysisk stærke og de har fået en masse selvtillid. Det kunne vi mærke, og på den baggrund var vor sidste halve time helt i orden. Vi kom frem til en masse foran mål, men det var desværre stolpe ud i dag.

Stilskift

Om de skiftende spilsystemer og den kompromisløse offensiv til sidstfortalte Wieghorst:

- Det er sådan set ikke noget nyt, det vi gør. I søndags spillede vi også med Andreas på midten i store perioder af kampen, og mod en modstander, der står så langt tilbage som AaB gjorde i anden halvleg, er det det helt rigtige. Det ville bare ikke lykkes helt for os i dag, konstaterer vice-anføreren.

Også Thomas Kahlenberg mener at det kunne have gået meget anderledes med lidt held i sprøjten.

- AaB står kompakt nede bag til, og spiller meget på kontra. Vi har bolden hele tiden den sidste halve time, og på den baggrund synes jeg ikke det er et helt fair resultat. Vi laver godt nok mange fejl, og de får et tilfældigt straffespark, men til sidst er det jo rent powerplay med totalt pres på dem.

Fælles for alle er, at der ses frem til kampen på lørdag. Mest rammende siger Morten Wieghorst:

- Skal man vinde mesterskabet skal man også tage point i Odense. Nu glæder vi os til at tage derover og give den hvad vi har!

Kampen spilles lørdag klokken 19 på Odense Stadion.