Se til venstre, der er en svensker

02.09.2003 00:00

Mandag den 17. februar 2003 tikkede telefax-maskinerne på sportsredaktionerne landet over. I en pressemeddelelse gjorde Brøndby IF opmærksom på, at man nu havde fundet det nye navn der skulle overtage Allan Ravns trøje nr. 6. En af Skandinaviens bedste forsvarsspillere, 30-årige Andreas Jakobsson, skifter fra tyske Hansa Rostock til Brøndby IF den 1. juli 2003 på en fri transfer.

- Vi har gode forsvarsspillere i Brøndby. Derfor har vi længe ønsket at tilknytte en rutineret forsvarsspiller til os. Jeg er meget tilfreds med, at det at lykkedes at få Andreas Jakobsson til Brøndby. Andreas Jakobsson er en dygtig forsvarsspiller, og han har stor rutine og international erfaring. En spiller, der passer perfekt til vores trup, sagde cheftræner Michael Laudrup dengang.

Før været i søgelyset

Inden makkerparret Michael Laudrup og John ?Faxe? Jensen tiltrådte, havde Brøndby IF allerede været på udkig efter den svenske landsholdsspiller. Således kunne Per Bjerregaard berette, at man havde Andreas i søgelyset allerede da han skiftede til tysk fodbold for mere end tre år siden.

- Det lykkedes ikke den gang, men desto større er glæden ved, at kontrakten nu er faldet på plads. Vi har fulgt ham tidligere i Helsingborgs IF og i de senere år i Bundesligaen og ved at vi har sikret os en klasseforsvarsspiller med masser af rutine, sagde Brøndbydirektøren.

Det var dengang. Nu er Andreas integreret i truppen og en del af Brøndbymandskabet, og Fodbold i Brøndby tog derfor fat i Andreas Jakobsson i en stille stund i villaen i Greve, hvor han sammen med sin kone og sønnen Felix.

Hvordan er din første tid i Brøndby gået?

- Jeg synes, at det er gået godt. Det har været en dejlig start. Folk er meget rare, både i klubben, blandt trænerne og spillerne. Så det har kun været positivt, synes jeg.

Den største klub i Dannmark

Hvordan er det at skifte klub?

- Det er altid spændende når man skal til en ny klub. Nu skiftede jeg jo fra Hansa Rostock som er en lille klub i Tyskland til Brøndby som er den største klub i Danmark. Så det har været meget spændende, og jeg håber da også at jeg kan udvikle mig som spiller.

I Hansa Rostock var Andreas en af stamspillerne på førsteholdet. En fast mand der med et køligt overblik skabte ro og stabilitet i forsvaret. Han var vellidt i klubben, men med sine 30 år på bagen mente Andreas at det var på tide at vende næsen hjemad. Både et par engelske klubber og Djurgården viste sin interesse for ?Andy?, men som bekendt faldt valget på Brøndby IF.

Hvad skal man være opmærksom på når man skifter klub?

- Det vigtigste er jo om træneren overhovedet vil have spilleren. Man bliver nødt til at have trænerens opbakning. Men det spiller da også ind, at man kommer et dejligt sted hen. København er jo en dejlig by og så er der så mange andre fordele ved mit skifte til Brøndby, siger Andreas der ikke lægger skjul på betydningen af at have Mattias Jonson som klubkammerat.

Mattias og Andreas har spillet sammen på det svenske landshold, hvor Andreas indtil videre har nået at spille 25 A-landsholdskampe for Sverige. Især kunne man lægge mærke til Jakobsson under VM i Japan, da han udmærkede sig med mange gode indgreb igennem hele turneringen.

Men man skal vel også tage hensyn til familien?

- Ja, det er klart. Men vi har jo boet i Tyskland i tre år og der har vi jo haft fem-seks timer i transport når vi skulle hjem til Sverige. Både med bil og færge. Nu kan vi være hjemme på en time og det er dejligt, også for resten af familien, kommer det smilende fra Andreas.

Fortsættes i morgen her på brondby.com