Paradoksernes kamp

28.09.2003 00:00

Hvis man vil vinde fodboldkampe, er det bydende nødvendigt at man scorer mål. Det måtte Brøndby IF sande her til aften, hvor gæsterne fra FC Midtjylland tilføjede Laudrups tropper det blot andet nederlag i efterårets kampe.

Kampen var underholdende fra start til slut; hjemmeholdet i en fejende flot offensiv specielt de første 45 minutter, og et godt fightende gæstehold, der i anden halvleg også viste hurtig angrebsfodbold i glimt.

Offensiv fra første fløjt

Begge holds startopstilling signalerede at en sejr var målet, hvilket specielt midtjyderne skal roses for. Alt for tit graver gæsterne sig ned på egen banehalvdel når de gæster Vestegnen, men ambitionsniveauet er heldigvis højere hos de ambitiøse ulve.

Den store forskel på de to hold var helt klart chanceudnyttelsen; Brøndby IF kunne meget vel have ført med tre eller fire mål før pausen, men kynismen og effektiviteten manglede i høj grad foran mål.

Gennem store dele af halvlegen var trafikken énsrettet - mod gæsternes mål. Midtjyderne måtte i dén periodetage sig til takke med et par kontrachancer, anført af evigt farlige Mohamed Zidan. Det blev da også den farverige angriber der åbnede scoringen efter at være kommet alene igennem i Brøndbys højre forsvarsside.

5 afgørende minutter

Den sidste sikre skanse Brøndby IF har haft i efterårets tidligere kampe har været et solidt forsvar anført af Per Nielsen og svenske Andreas Jakobsson; i efterårets hidtidige 12 kampe har forsvaret kun lukket 4 mål ind. Den score blev næsten fordoblet i dag, hvor gæstene formåede at score hele tre mål.

På kun fem minutter afgjorde FC Midtjylland reelt kampen med to scoringer, der gjorde opgaven nærmest umulig for de hårdt kæmpende Brøndbyfolk. Mattias Jonsons flotte reduceringsmål kom for sent til at de blågule kunne skabe fornyet spænding om resultatet.

Man kanundres over, at Brøndby IF med et så massivt spilovertag ikke formår at lukke en kamp som dagens. Hjemmeholdet var ikke alene spilstyrende, Laudrups tropper dominerede så at sige hele kampen med boldbesiddelse i 75% af de 90 minutter.

Alligevel måtte de blågule i sidste ende sande, at mål skal der til, og dem var der bare for for få af i dag.

I den ene ende.

Kampforløb: Brøndby IF - FC Midtjylland