Optakt: OB - Brøndby

18.09.2003 00:00

Efter onsdagens kamp, hvor SAS Ligaens førerhold måtte tage til takke med uafgjort mod AaB, står det endnu engang på et udebaneopgør i den kommende weekend. Denne gang går turen til H. C. Andersens by, Odense, hvor de lokale helte fra OB tager imod.

Der skal nogle helt andre boller på suppen end den første time af onsdagens opgør, hvis Laudrups drenge skal sejre i Odense. OB de seneste år vist at de er et hold der vil være med, der hvor det er rigtigt sjovt, nemlig dér hvor Brøndby IF befinder sig: I toppen af dansk fodbold.

Tradition for intensitet

Kampene mod OB har efterhånden udviklet sig til at være spændende og intense opgør, hvor der bliver givet og taget af godt hjerte. Sidste gang de to hold mødtes var dog en undtagelse, odenseanerne blev sendt hjem fra Brøndby Stadion med et nederlag på 4-0, efter hjemmeholdet havde spillet fynboerne ud af banen i en uforglemmelig kamp. Den plet OB der fik sat på æren, er helt sikkert en, de blå-hvide ønsker at få vasket af.

Jonson i 4-0 sejren på Brøndby Stadion

OB har dog traditionelt store problemer i kampene mod Brøndby IF; af de 63 kampe de to hold har spillet i den bedste række, har OB kun formået at vinde de 12, heraf de otte på eget græs, Brøndby IF derimod har vundet i de 37, de resterende 14 er endt uafgjort.

OB ligger efter onsdagens runde på en tredjeplads i SAS Ligaen, 3 point efter topholdet i gule bluser. Denne placering er opnået ved sejre over så stærke hold som bl.a. F.C. København og Esbjerg, men onsdag aften måtte OB tage til takke med uafgjort i Herfølge. Der skal højst sandsynligt mere til at bringe odenseanerne ud af kurs, så Per Nielsens gæve svende kan se frem en hård kamp for de tre point på lørdag.

Revanche!

Brøndby IF har noget at revanchere efter onsdagens opgør. OB, derimod, formåede at slå Brøndby IF i marts 2002, på et mål sat ind 2 minutter før tid. Dengang blev kampen 4-3 til odenseanerne, og det vil overraske meget, hvis fynboerne formår at score fire mål. I så fald ville de komme til at score lige så mange mål som der er blevet scoret mod Brøndby IF i de ti hidtidige kampe i efteråret!

Per Nielsen styrede endnu en gang forsvaret gennem en kamp uden modstanderscoringer

Brøndby scorer altid på udebane og der er lagt op til en spændende kamp, traditionelt med mange tilskuere, også med sympatier for udeholdet. OB vil kæmpe for at komme op på siden af Brøndby IF, og Brøndby vil bare gerne videre ud over stepperne. Et ægte top-opgør er i støbeskeen.

OB?s titler

Dansk mester: 1977, 1982 og 1989
Pokalvinder: 1983, 1991, 1993 og 2002
De sidste fem sæsoners placeringer: 1999: 1 i 1. division, oprykning, 2000: 9, 2001: 7, 2002: 6 og 2003: 4

Ekstra på brondby.com