Optakt: Brøndby - Zizkov

23.09.2003 00:00

Efter en forrygende kamp på Fyn i lørdags, er fokus endnu engang vendt mod Europa for de danske pokal- og vice-mestre. Onsdag kl. 18.00 tager Brøndby IF mod tjekkiske Viktoria Zizkov i 2. runde af dette års UEFA Cup.

Som bekendt kvalificerede Laudrups tropper sig til UEFA Cup?en ved at besejre Dinamo Minsk med samlet 5-0, og tiden er nu kommet hvor fårene skal skilles fra bukkene. Brøndby IF var på forhånd seedet og lodtrækningen ville det således, at de blå-gule fik den på papiret sværeste modstander af de useedede hold.

Viktoria Zizkov får nok ikke mange klokker til at ringe hos danske fodboldsentusiaster, men et helt dårligt hold er de ikke. I sidste års udgave af UEFA Cup?en formåede det tjekkiske hold at slå Glasgow Rangers ud i 1. runde, med samlet 3-3. Tjekkerne gik videre på reglen om udebanemål, men i runden efter røg Zizkov ind i Betis og måtte herefter indkassere et samlet 4-0 nederlag hvilket betød afslutningen på europæisk deltagelse det år.

Kamper & Co. sendte de hviderussiske pokalvindere ud af årets Europa Cup

Tjekkiske problemer

Ligesom Brøndby IF er Zizkov med i dette års UEFA Cup som pokalvindere, i den tjekkiske liga sluttede tjekkerne på en 3. plads for 2. år i træk. Op gennem 90?erne tilhørte Zizkov den bløde mellemvare i den bedste tjekkiske række, men med de sidste to års gode placeringer har holdet vist at det har potentiale til mere.

Dette potentiale må siges at være uudnyttet i dette efterår, hvor Zizkov har fået en katastrofal dårlig start i den hjemlige liga. Efter 8. kampe ligger holdet fra Prag på en 13. plads med kun 7 point efter at have vundet 2 kampe, spillet en enkelt uafgjort og tabt de resterende 5. Klubben tog konsekvensen af den dårlige start og fyrede i starten af september deres træner. Den umiddelbare effekt er udeblevet; senest i lørdags tabte Zizkov 3-0 til ligaens nr. 4.

Ruben Bagger tilbage i målform

Blå-gul fremmarch

Brøndby IF er derimod kommet aldeles forrygende fra start I SAS Ligaen, og er efter denne runde alene i spidsen i kampen om det danske mesterskab. Bortset fra en mindre god kamp mod AaB har spillet på banen været i udvikling de seneste måneder, og sikkert er det, at vi endnu ikke har set det fulde potentiale i holdet.

Ikke desto mindre har Laudrups tropper kun tabt en enkelt kamp i de første 11 kampe i dette efterår, og ikke at forglemme, har de blå-gule kun lukket 4 mål ind. Der er ingen tvivl om at selvtilliden er top inden onsdagens kamp.

Det vigtigste må være at få skaffet det bedst mulige udgangspunkt inden returkampen om to uger, men det burde der nu også være mulighed for. Zizkovs forsvar har lukket 12 mål ind i de 8 kampe der er spillet i den tjekkiske liga indtil videre, og har kun formået at score 6 mål selv.

Én ting er ligaen, en helt anden er europæiske kampe. Brøndby IF har signaleret, at succes i Europa er et vigtigt mål i år, og skal dette mål forfølges skal Zizkov besejres. Faren består i at undervurdere et sådant hold. Det kan Glasgow Rangers sikkert tale med om.

Kampen spilles onsdag kl 18.00 på Brøndby Stadion.

Ekstra på brondby.com