Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

30.09.2003 00:00

Operationen lykkedes, men patienten døde. Så kort kan søndagens opgør sammenfattes, hvor de gæstende midtjyder fik Laudrups tropper ned på jorden med et 3-1 nederlag. Tal er dog taknemmelige, og det ville da være en synd at vurdere Brøndbys hold ud fra nederlagets størrelse sådan som nogle medier har valgt at gøre.

Nøgternt set, spillede Brøndby IF en af de bedste kampe i meget lang tid, og hvis kynismen ikke havde valgt at tage helt fri den dag, ville kampen allerede have været afgjort i første halvleg. Det var spil til et mål, og det var flot!

Man får dog ikke point for at spille pænt, og søndagens resultat betød, at Brøndby IF i øjeblikket må tage sig til takke med andenpladsen i SAS Ligaen efter Esbjerg fB. Allerede den kommende søndag kan de blå-gule dog tage førertrøjen tilbage til Vestegnen, for søndagens modstander er netop rækkens nummer 1, der er kommet godt fra start i dette efterår.

Og der er scoret

Top mod top

Med 6 sejre, 3 uafgjorte, og kun et nederlag i efteråret ligger Esbjerg fB nu et point foran Brøndby IF i kampen om det danske mesterskab, og holdet har via direkte og målsøgende spil vist, at de vil bide sig fast helt i toppen.

Der er med andre ord lagt op til et ægte topbrag når kampen fløjtes i gang søndag kl. 17.35, og traditionelt er der tale om meget jævnbyrdige kampe når de to hold tørner sammen. Faktisk er Esbjerg fB et af de hold der kan prale af den bedste statistik mod Brøndby IF. 22 kampe er spillet, Brøndby IF har taget 10 sejre, 3 er endt uafgjort og 9 gange har Esbjerg fB vundet, heraf de 5 af gangene på Brøndby Stadion.

Servi på opgørene på i Brøndby er sol og vind delt nøjagtigt lige; begge hold har vundet 5 gange, og kun 2 kampe er endt uafgjort.

Der er dog et ret stort ?men? forbundet til al den statistik. Siden Esbjerg fB kom tilbage i den bedste række i dansk fodbold har jyderne ikke formået at vinde et eneste af de indbyrdes opgør. I den første indbyrdes strid siden Esbjergs tilbagekomst d. 26. aug. 2001 blev vest-jyderne besejret med hele 7-0 på hjemmebane, hvilket er den største sejr Brøndby IF har vundet indtil videre.

Roadrunner takker for opbakningen

Blå-gul dominans

Siden seneste guldsæson i 2001/2002, der også var Esbjergs come-back sæson i den bedste række, har de to hold mødt hinanden 6 gange. Brøndby IF har vundet 4 og 2 er endt uafgjort. Den seneste sejr Esbjerg fB kan prale af daterer sig således tilbage til sæsonen 1999/2000, hvor alle slog alle og Herfølge endte med at blive danske mestre.

Esbjerg rykkede ned, men med to sejre over Brøndby i den pågældende sæson, var vestjyderne kraftigt medvirkende til at Brøndby IF ikke tog det danske mesterskab.

Alt dette er historie, og nu venter det første ægte topbrag mod vestjyderne altså lige om hjørnet. Laudrups tropper skal frem over isen og finde det spil frem som vi var vidne til i søndags. Lige så vigtigt er det at det lykkes at få bolden i kassen på bare en del af de chancer holdet skaber.

Med blot 3 scoringer mere end søndagens hjemmehold er Esbjerg fB SAS Ligaens mest scorende. Samtidig er Brøndby IF det hold der har lukket færrest mål ind i eget net, så det kan næsten ikke undgå, at blive en seværdig kamp mellem to hold der kan og tør spille fodbold.

Kom og vær en del af oplevelsen når styrkeforholdet i den absolutte top af dansk fodbold lige nu skal afgøres!

Ekstra på brondby.com