Optakt: Brøndby - AaB

16.09.2003 00:00

Efter søndagens fodboldopvisning i Gladsaxe, hvor AB blev besejret med 3-0, er tiden kommet hvor der igen skal spilles SAS Liga fodbold på Brøndby Stadion. Pausen har været lang, helt præcist var sidste hjemmekamp d. 23. august hvor Laudrups tropper måtte indkassere holdets hidtil eneste nederlag i dette efterår. Det skal der rettes op på.

Onsdag gæster nordjyske AaB Vestegnen for at forsøge at få point med hjem, og derigennem holde sig fri af nedrykningsstregen. AaB er for tiden på 8. pladsen ligaen, en placering der er opnået efter søndagens sejr over oprykkerne fra Herfølge; nordjydernes kun anden sejr i efteråret.

Tradition for intensitet

Tidligere opgør mellem de to klubber har traditionelt været nogle drabelige opgør, hvor det ikke kun har været kampen om pointene det drejede sig om, men også æren. Kampene mod AaB har for ikke så mange år tilbage også været mellem to seriøse kompetanter til det danske mesterskab, de seneste år har det dog primært været overlevelse i den bedste række og æren AaB har spillet for.

To spillerenøglespillere: Jonas Kamper ogMichael Silberbauer

62 gange har de to hold mødt hinanden i den bedste liga, og heraf har Brøndby IF vundet halvdelen, mens AaB har vundet 15 kampe. 16 kampe er endt uafgjort. Det bliver dog mere interessant når man ser på kampene på Brøndby Stadion hvor AaB altid har haft store problemer. Af de 29 kampe der er spillet på Vestegnen har AaB kun formået at vinde to gange, senest 12. april 1999, i øvrigt den sæson nordjyderne sidst blev mestre. 18 gange har Brøndby IF derimod sendt nordjyderne skuffede hjem.

Nye ansigter

AaB har for nyligt skiftet kraftigt ud i spillertruppen, og inden sidste weekends kamp stoppede Poul Erik Andreasen som cheftræner til fordel for Søren Kusk. Om den megen uro har haft indflydelse på spillet på banen skal være usagt, men det er ikke nogen hemmelighed at den ambitiøse klub overordnet set ikke kan være tilfreds med den nuværende placering.

Jonson i infight på det intime Aalborg Stadion

Nordjyderne vil ganske givet komme til Brøndby for at vise at søndagens sejr ikke var tilfældig, men mon ikke at Laudrups tropper er en for stor mundfuld for et hold der er i opbygningsfasen.

Kun de færreste hold i Danmark er i stand til at modstå det spil Brøndby IF forkælede fodboldfolket med i søndagens opgør i Gladsaxe, og med anførerens ord tæller kun en hjemmesejr.

Det bliver nok ikke denne gang nordjyderne henter deres tredje sejr på Brøndby Stadion.

Ekstra på brondby.com