Optakt: AB - Brøndby IF

09.09.2003 00:00

Efter landskamppausen er det nu igen ved at være tid til SAS Liga fodbold. Det er ikke fordi Brøndby IF?s spillere har ligget på den lade side efter kampen mod FC Nordsjælland, for ganske som sædvanligt betyder landsholdsamlingerne stort frafald til den daglige træning, da Laudrups tropper er storleverandør til både det danske og andre europæiske landshold. Det er glædeligt, at der bliver trukket på den stærke trup, og det er et cadeau at notere sig, at hele otte spillere fra A-truppen er udtaget til diverse landshold.

Det er altså ikke kamptræning spillerne kommer til at mangle, når Brøndby IF på søndag tager turen til Gladsaxe, hvor det igen står på SAS Ligafodbold i opgøret mod AB.

Hiv og sving

AB har haft det svært i den seneste periode; klubben har måttet sælge ud af sine spillere for at undgå en al for løntung spillertrup, hvor bl.a. to af klubbens store offensive profiler, Sammy Yousuf og Mohammed Zidan har forladt klubben. Det har stillet AB overfor en svær opgave med at fastholde sin position i den bedste danske fodboldrække. Økonomien har været det største problem for den traditionsrige klub, der har været dybt presset i de seneste år.

Resultatmæssigt har det været en svingende start for de grønblusede. Efter uafgjort i efterårs-premieren, bød tiden efter på tre nederlag på stribe. I de seneste to kampe er lykken dog vendt, og de to oprykkerklubber fra hhv. Frem og Herfølge er begge blevet besejret, om end ikke overbevisende.

Søndagens kamp bliver med overvejende sandsynlighed en helt anden mundfuld for akademikerne. Brøndby IF har nemlig tillagt sig den vane, at besejre AB i langt de fleste opgør; af de 33 spillede kampe har Brøndby IF vundet de 15, 9 er endt uafgjort og kun 9 gange har AB taget sejren.

Dog skal det siges at de seneste to kampe er endt uafgjort, og det blev netop AB der satte en stopper for Brøndbys imponerende rekordrække, hvor det lykkedes de blå-gule at score i 44 kampe i træk. AB gæstede Brøndby Stadion, men valgte at begrænse deres tilstedeværelse til eget målfelt, og bag denne kompakte defensiv formåede AB altså at holde Brøndby IF fra at score.

En helt anden kamp

Spørgsmålet er om AB på hjemmebane stiller ligeledes defensivt op. Det er for de fleste klart at sæsonen primært kommer til at dreje sig om overlevelse, og mon ikke AB vil være ovenud tilfredse med et enkelt point mod de danske vicemestre. På den anden side ønsker AB?s nye træner at spille offensivt og underholdende, og hvis det bliver den indstilling det altid offensivt indstillede udehold bliver mødt med, kan det godt gå hen og blive en ganske underholdende kamp.

Under alle omstændigheder er Brøndby IF med Michael Laudrup i spidsen garant for underholdning. Som bekendt skal der to til en tango, og spørgsmålet er om AB tør træde an...

Ekstra på brondby.com