Lutter glæde i Brøndby-lejren

21.09.2003 00:00

- Det rykker virkelig, at vinde i Odense! Så kontant kommenterer cheftræner Michael Laudrup dagens sejr, efter en kamp hvor nerverne ellers sad uden på tøjet helt frem til allersidste dommerfløjt.

- Det var en fantastisk vigtig sejr, der virkelig giver selvtillid før Europa-cup ugen. Det holdt hårdt til sidst, hvor OB spiller 15-20 minutter med mange lange bolde i vort felt. Det giver nogle afslutninger, og på en uheldig dag går den ind. Det var dejligt at have heldet 3 dage efter vi oplevede det modsatte, smiler en glad træner.

Flotte 45 minutter

- Første halvleg var rigtig god fra vor side. Det er ærgerligt at vi ikke scorer på straffesparket, for så bliver anden halvleg en helt anden end det vi så. OB er bagud med én på hjemmebane, og så er det logisk, at kampen udvikler sig som den gør. Faktisk står vi godt defensivt, med Wieghorst lige foran Per og Andreas, og med Retov og Kahlenberg overfor Stokholm og Tembo. Og i den sidste fase bliver der trukket meget store veksler på Mattias og Kamper, der både er med hjemme, og helt fremme.

- Deres hårde arbejde var ved at udmønte sig et mål til sidst, men alt i alt er jeg glad for sejren her i Odense. Det er vist næsten et år siden nogen har vundet her sidst, konstaterer han.

Mattias Jonson havde en vigtig fod med i målet, og leverede en jætte-indsats i anden halvleg.

- Det var hårdt. Der bliver gået til den, og vi er trætte til sidst, men jeg synes ikke det var værre end det plejer. Vi fik nogle kontra-muligheder i afslutningen, og kunne godt have scoret et mål mere, men 1-0 er helt fint, kommer det med et grin.

Glad var også målscorer Kahlenberg:

- Det var en dejlig sejr. Det var anden kamp i træk for mig, hvor jeg får scoret. Det var selvfølgelig dejligt, men det vigtigste er helt sikkert de 3 points. Jeg ved ikke om man kan sige at vi var heldige, de har godt nok et hovedstød på tværstangen, men vi brænder et straffe og har også vore chancer. De kommer frem til sidst, men det er naturligt nok. Vi vandt, og det var en dejlig sejr, konstaterer midtbanekometen.

Straffespark og selvtillid

Kim Daugaard leverede en solid præstation som venstre back, men det er ikke dét han vil huske kampen for.

- Vi spiller en god første halvleg, og havde vi bare scoret på det der straffe? Den skal være der, sukker han.

- De andre grinede lidt af mig efter kampen, men havde vi ikke vundet kan det godt være, at det ikke havde været helt så sjovt. Nu vandt vi, og det var vigtigt. Vi bliver ikke nervøse til sidst, for vi har været i den situation mange gange, hvor en føring skal holdes. Det blev den i dag, og der er ingen grund til at være andet end rigtig godt tilfreds, siger Kim Daugaard stille.

Generelt var tilfredsheden var stor i omklædningsrummet, og med dagens sejr lagde Brøndby afstand til de nærmeste forfølgere i SAS Ligaen. Og selvtilliden er i top før næste uges vigtige kampe i UEFA Cup?en, og i ligaen.