Laudrup: Grotesk

28.09.2003 00:00

- Jeg har ondt af spillerne i dag. Det er et grotesk udgangspunkt efter en kamp, hvor vi vel spiller det flotteste angrebsspil i år. Det er bare ikke nok at spille godt, det kan ingen vist være i tvivl om efter i dag, konstaterer Brøndby IF?s cheftræner efter aftenens paradoksale nederlag til FCM.

Michael Laudrup griner med det ene øje og græder med det andet efter en kamp, hvor spillet i lange perioder var tæt på det optimale, men hvor effektiviteten i front var ikke-eksisterende.

Ingen point for flot spil

- Vi omsætter ikke alt det flotte spil til mål, og det er et problem i dag. Vi mangler simpelthen skarpheden i front, og så kan vi spille nok så flot; det får man ikke point af. Vi var ikke bare dominerende - det kan man være på mange måder ? vi er ekstremt spilstyrende i de første 45 minutter.

- At modstanderens målmand igen bliver dagens mand på Brøndby Stadion kan vi takke os selv lidt for. Han bliver i hvert fald holdt godt varm og selvom vi afslutter mange gange er det ikke konsekvent nok.

- Det er svært at sige hvad der skal til. Det er så nemt at gøre det til træning, nu skal vi også til at gøre det i kampene. Selvom vi ikke er ligaens mest scorende pt er det ikke mange mål der skiller de øverste, og selvom vi lukker 3 ind i dag er vort forsvar stadig ligaens bedste.

Det koster at satse

- Om vi taber 1-0 eller 3-1 er principielt lige meget. Vi satser til sidst, og det giver dem nogle muligheder for at slå kontra. Det ved vi, men vi bliver nødt til at komme endnu længere frem til sidst. Vi får da også scoret en enkelt, og har igen chancer til flere, men det var ikke nok.

Michael Laudrup konkluderer:

- Vi må konstatere, at det er målene der tæller og arbejde videre. Spillemæssigt var det mere end tilfredsstillende i dag, og jeg føler med drengene derinde.

Det kan man godt forstå, for sjældent har et så solidt spilovertag resulteret i så lidt.