Brøndbyspiller som rollemodel

11.09.2003 00:00

I forbindelse med projektet Fra Bænken til Banen, har Integrationsministeriet bedt Brøndby IF om at bidrage til kampagnen Brug for alle unge. I den anledning er Onur Taylan Erdem fra klubbens 2. juniorhold udvalgt til at deltage som rollemodel.

Taylan, som han kaldes, skal derfor sammen med andre unge indvandrere rundt på forskellige skoler, uddannelsesinstitutioner, arbejdspladser m.v og fortælle om sig selv og nogle af de erfaringer livet hidtil har budt på. Integrationsministeriets rollemodeller har variende baggrundshistorier og forskellige indgangsvinkler til integration. Taylan Erdems indgangsvinkel til integration er via sport.

- Jeg synes projektet er rigtig godt. Jeg tror mange, inklusive mig selv, får nogle gode muligheder i fremtiden på arbejdsmarkedet. Jeg håber at jeg kan påvirke andre unge til også at tage en uddannelse samt at få et godt arbejde, siger Taylan.

Taylan live

Torsdag den 23. oktober afholder Brøndby IF, som led i Fra Bænken til Banen projektet, en integrationsaften hvor spillere fra klubbens 2. og 3. juniorhold samt forældre inviteres. Udover mad og spise, vil arrangementet indeholde foredrag af Integrationsministeriets rollemodeller, hvoraf Taylan Erdem fra Brøndby IF er en af de udvalgte. Den unge rollemodel glæder sig til integrationsaftenen.

- Jeg er da lidt stolt over at være en såkaldt rollemodel og jeg glæder mig til at fortælle om mig selv og måske også lære noget af de andre rollemodeller. Det er et godt arrangement og jeg tror mange mennesker vil få meget ud af det, udtaler Taylan.

Fra Bænken til Banens idrætskonsulent Ilir Shkoza, der har den daglige kontakt med mange af klubbens spillere, har store forventninger til integrationsaftenen.

- Vi vil prøve at slå to fluer med et smæk. Vi vil gerne give forældre og unge en anledning til at mødes med hinanden udenfor banen, under hyggelige omgivelser.Vi trorog håber på, at alle deltagere, såvel danske som nydanske, vil gribe muligheden til at tale lidt mere med hinanden. På den måde kan delære mere om hinanden og det skulle gerne skabe lidt mere kendskab til de forskellige kulturerog en større forståelse for hinandens forskelligheder.

- Vi håber også på at ved at rollemodellerne stiller op og fortæller om dem selv og deres integration i det danske samfund, vil åbne øjnene op for både unge og forældre, at uddannelse og arbejde er vejen frem mod større velvære og integration i samfundet, forklarer idrætskonsulent Ilir Shkoza.

Ekstra