Statistik: Viborg-sejr langt væk

22.10.2003 00:00

Statistikken er endnu en gang på Brøndbys side, når der fløjtes op til SAS Liga bold på Brøndby Stadion i aften. Viborg-spillerne skal nemlig se meget langt efter deres seneste sejr over Brøndby i SAS Ligaen.

Faktisk er Viborg ét af de hold, som har spillet længst tid mod Brøndby uden at vinde. Af ligaklubberne, som har spillet mere end én sæson i rækken inden for de seneste 10 år, er Viborg det hold, der skal længst tilbage for at finde en sejr over de blå-gule.

Sejren er dateret 10. september 1999, hvor Hans Eklund og Heine Fernandez sørgede for 2-0 på Viborg Stadion. Taler vi kun om Brøndby Stadion er den seneste sejr fra 1998. Her vandt Viborg til gengæld med hele 5-2.

Kun Frem og FC Nordsjælland skal længere tilbage for at finde en sejr. Frems seneste over Brøndby var i efteråret 1992, mens FC Nordsjælland/Farum faktisk endnu ikke har besejret Laudrups tropper.

Uagjort på Viborg Stadion i foråret 2003

Uafgjort, uafjgort, uafgjort

De to hold har mødt hinanden 24 gange, siden Viborg for første gang rykkede op i superligaen i sæsonen 1993/1994. Brøndby har vundet 11 gange, Viborg kun tre. Hele 10 gange har de to hold altså spillet uafgjort. På Brøndby Stadion har Brøndby vundet ni af de 13 indbyrdes opgør. Viborg har kun den ene sejr fra 1998. Målscoren er 47-29 i Brøndbys favør i SAS Ligaen og 32-13 på Brøndby Stadion.

Ligesom med AGF er Brøndby gode til at holde Viborg nede på et lavt antal mål. 16 gange har Viborg højst formået at score en enkelt mål, når modstanderen har heddet Brøndby IF. Seks gange har Brøndby holdt Viborg helt fra at score. På Brøndby Stadion har Viborg ofte haft meget svært ved at score. Med fem mål i den ene sejr i 1998 er det altså kun blevet til sølle otte mål i alt for Viborg i de 12 øvrige kampe på Brøndby Stadion.

Produceret i samarbejde med NetSuperligaen.dk

Ekstra på brondby.com