Retov: Brøndby er den optimale klub

23.10.2003 00:00

For de trofaste tilskuere til Brøndbys kampe i SAS Ligaen kommer det næppe som nogen overraskelse, at flere og flere såkaldte eksperter finder Brøndbys midtbanedynamo Martin Retov god nok til landsholdet. Siden skiftet fra Køge for omtrent 1 år siden, har den 23-årige midtbanespiller udviklet sig eksplosivt. Fra at have båret betegnelsen stortalent på Køges svingede hold, har sympatiske Retov skiftet den tilværelse ud med status af fast mand og støttespiller på det unge Brøndbyhold, Michael Laudrup og John Faxe Jensen i fællesskab har udviklet til Danmarks bedste hold.

Netop sidstnævnte, John Faxe, er om nogen manden der har æren for at Retov nu spiller i gult og blåt, for det var på foranledning af Faxe anbefalinger at Retov skiftede til Brøndby. Efter deres indbyrdes møde på fodboldbanen i foråret 2002 skulle man ellers tro at de herrer ikke ønskede hinandens selskab. Dengang var John Faxe Jensen spillende træner i Herfølge mens Martin Retov var fast inventar på Køges midtbane. Martin Retov der blev udvist i den kamp, husker bataljen således.

- Så vidt jeg husker starter han med at sparke en af vores spillere ned, og jeg føler egentlig at han provokerer alt og alle. Så kommer der en episode hvor bolden hopper tæt på ham, og ja så meldte jeg mig ind i en karateklub og lavede et spark i de øvre regioner, har Martin Retov således forklaret til Tipsbladet, forklarer Martin Retov.

Blevet gode venner igen

Siden da er meget sket og hverken Martin Retov eller John Faxe bærer i dag nag, selvom der til tider bliver ?gasset? lidt rigelig. Faktisk er det som om der er en helt speciel kemi imellem de to, for under de daglige træninger ?gasser? de hinanden lidt rigeligt, og Retov slipper ikke for kommentarer fra Faxe ang. Bataljen på banen.

- Når man sidder i hyggeligt samvær, så kan der godt komme en bemærkning om, at han lige skal have fat i mig til træning, for han har noget der skal betales tilbage, griner Retov.

Episoden ændrede dog ikke på det faktum at Martin Retov i efteråret 2002 skiftede til Brøndby, men det er først indenfor det seneste år Martin Retov for alvor har slået sit navn fast i dansk fodbold og den løbestærke midtbanespiller har heller ikke på noget tidspunkt fortrudt skiftet.

- Det har været helt perfekt. Det er jo en storklub hvor alle rammerne er helt i top. På det sportslige område har vi i Michael og Faxe en suveræn trænerduo der supplerer hinanden utrolig godt. Derudover har vi i truppen nogle rigtige gode rutinerede spillere, der formår at lære fra sig på en god måde. Generelt er blandingen i truppen rigtig god, og man kan ikke undgå at blive en bedre fodboldspiller, lyder det fra en rolige ungersvend.

På tale til landsholdet

Martin Retov har i løbet af hele 2003 været en af Brøndbyholdets bærende spillere, og igennem hele foråret blev han bare bedre og bedre, hvilket han bl.a. tilskriver Morten Wieghorst og Thomas Kahlenberg.

- De har hjulpet mig meget at jeg har to af de bedste spillere i ligaen ved min side. Vi supplerer hinanden godt. Både Kahlenberg og jeg er igennem en kæmpe udvikling. Han er endnu yngre end jeg og han gør det altså fantastisk. Kahlen er den mest tekniske spiller, Morten er den mest hårde spiller, og så er jeg en mellemting. Og så er Morten jo en ledertype og en karakter, som virkelig forstår at sætte folk på plads og forklare. Jeg er typen som elsker at være hvor bolden er, og her har Morten været rigtig god til at forklare, hvornår man skal holde igen. Han har forklaret mig at jeg skal slappe mere af og være mere kontrolleret, lyder det fra Retov.

I takt med Martin Retovs flotte præstationer, navnlig i SAS Ligaen har flere, heriblandt Morten Wieghorst fremhævet Retov som en mand der allerede nu er klar til landsholdet. Også flere Tv-kommentatorer vurderer at Retov hurtigst muligt bør være blandt landstrænerens, der i øvrigt er flittig gæst på Brøndby Stadion, foretrukne spillere til den rød-hvide landsholdstrøje. Selvom han ikke er meget for snakken omkring landsholdet, kan han alligevel ikke undgå at blive smigret.

- På mine gode dage kan jeg måske godt følge med, på mine dårlige dage er jeg ikke god nok. Det er da rart at vide, at folk synes jeg gør det godt og nærmer sig til, i første omgang at være med på det yderste mandat til landsholdet. Jeg har som de fleste andre fodboldspillere den drøm, at jeg måske en dag kan være heldig at trække den røde trøje over hovedet. Det er også derfor jeg prøver at gøre alt til træning, og spille det bedste til kamp, siger Retov nærmest ydmygt.

Ikke målfarlig nok

Selvom landsholdet pludselig er blevet et dominerende tema for Martin Retov, føler han dog selv at han kan udvikle sig meget.

- Jeg er stadigvæk ikke målfarlig nok. Jeg skal blive bedre oppe omkring modstandernes felt. Derudover er mit hovedspil ikke for godt. Ellers skal jeg bare forbedre mig på alle punkter, og her er Brøndby den optimale klub, slutter Martin Retov.

Jo?Martin Retov har for længst spillet sig ind i de blå-gule hjerter, og mon ikke han snart kan begejstre den samlede danske befolkning?